TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE… La Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie, medicii specialişti în geriatrie reuşesc să ţină bătrâneţea departe cu faimosul Gerovital, inventat de Ana Aslan. Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte…. nu se poate! Dar se poate să îmbătrânim frumos. Pentru asta, ar trebui să fim conştienţi că nu este cazul să ne batem singuri joc de noi şi că trebuie ca, încă de la tinereţe, să ne îngrijim de anii bătrâneţii, dând o mână de ajutor organismului să lupte cu mulţii factori de stres care ne afectează. Deşi puţină lume realizează importanţa Geriatriei, la Spitalul Ştefăneşti punerea în practică se face în mod profesionist, iar dăruirea medicilor şi noile condiţii au început să atragă din ce în ce mai mulţi pacienţi, inclusiv personalităţi locale şi nu numai. Unitatea sanitară este singura din sudul ţării şi printre puţinele din România unde se poate face faimosul tratament cu Gerovital inventat de Ana Aslan, cu rezultate spectaculoase. Evident, nu e vorba de înlăturarea ridurilor de pe faţă, ci de ceva mult mai preţios: încetinirea îmbătrânirii şi ţinerea sub control a eventualelor boli cronice declanşate la vârste mai tinere. Iar terapia nu este nici pe departe una costisitoare. Spitalul Ştefăneşti are doi medici specializaţi în geriatrie şi posibilitatea de a interna 30 de pacienţi pe lună.
Doctoriţa Lucia Ionescu este medic primar în geriatrie şi gerontologie, fiind unul dintre medicii care au adus în Argeş, la Ştefăneşti, în urmă cu 14 ani, terapia cu Gerovital. „Geriatria e cea mai frumoasă specialitate! Aşa cum pediatrii spun că a lor e cea mai frumoasă, să aducă copii pe lume, aşa şi noi, care ne ocupăm de îngrijirea îmbătrânirii, zicem de a noastră. Poate că e preţios spus, dar noi încercăm să adăugăm ani, anilor! Iar aceşti ani, ultima parte a vieţii noastre, să fie cât mai frumoşi şi să îmbătrânim cât mai încet!”, declară doctoriţa Ionescu despre meseria sa.    

„Primele scheme de tratament cu Gerovital se pot introduce pe la 45-50 de ani”

O primă evaluare geriatrică a unui pacient este recomandată în jurul vârstei de 45-50 de ani, sau poate chiar şi mai devreme, dacă sunt semne de îmbătrânire precoce. Geriatria se referă la tratarea efectivă a îmbătrânirii generale a organismului şi a bolilor cronice care însoţesc înaintarea în vârstă. „Primele scheme de tratament cu Gerovital se pot introduce pe la 45-50 de ani, iar succesul lor depinde în mod special de urmarea întocmai a schemelor de tratament stabilite şi coordonate de medicul specialist geriatru. Tratamentul este unul continuu, care începe în spital, cu o anumită terapie şi trebuie continuat acasă, în mod curent. Au existat şi cazuri neplăcute, în care pacienţii au luat tratament după cum au crezut ei, de pe la farmacie, de pe la un prieten, de pe la cineva neavizat, dar nu a avut nicio finalitate. Terapia se face strict în funcţie de pacient, foarte personalizat. Pacientul este cel care obligă medicul să stabilească o schemă sau alta de tratament, nu există una standard! Odată începută o astfel de terapie, la fiecare 3 sau 6 luni este necesară o reevaluare geriatrică complexă, care incluse evaluări pe multiple specialităţi: medicină internă, urologie, neuro-psihiatrie… Geriatrul vine şi închide cercul şi sintetizează informaţiile. Nu există pacient care să urmeze tratamentul cu Gerovital şi să nu se cunoască îmbunătăţiri. Nu e vorba de ridurile de pe faţă,  Gerovitalul face multe altele, mult mai importante în organism. Este un trofic general, creşte activitatea organelor vitale, dar şi a întregului organism. În felul acesta, suntem mai sănătoşi, ne putem creşte nivelul de imunitate şi instalarea bolilor bătrâneţii poate fi întârziată. Iar în cazul bolilor cronice deja declanşate, evoluţia bolii este alta, este ţinută sub control şi poate fi stagnată. Astfel, cura cu Gerovital este un tratament pentru sănătate, nu un moft! A apela la o astfel de terapie reprezintă un anumit fel de a înţelege evoluţia şi viaţa. E o strategie pe termen lung, pe care cineva conştient de sine o poate aplica. Dacă vrei ca viaţa să se sfârşească frumos, trebuie să te gândeşti la bătrâneţe încă de la tinereţe. Din păcate, geriatriei nu i se înţelege încă prea bine rolul! Dar dacă e foarte important cum porneşti în viaţă, la fel de important este şi cum înaintezi şi sfârşeşti”, spune Lucia Ionescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI