Pentru unii primari argeşeni, eşecul în alegeri a fost o mare surpriză, pentru că se credeau deja câştigători. Au pierdut din mândrie, din prostie sau din lipsă de fair-play faţă de alegători. La alţii, însă… pur ghinion! După scrutinul de duminica trecută, în 22 de localităţi – din 102, câte are judeţul – alegătorii i-au taxat de primarii în funcţie şi au decis că e vremea unor oameni noi în frunte. Toate cele 22 de Primării sunt din mediul rural, în toate oraşele fiind reconfirmaţi în funcţii vechii primari.
Unul dintre marii perdanţi ai alegerilor a fost, de departe, primarul comunei Ciomăgeşti, Ion Preda, care ocupa respectiva funcţie încă din 1990! El a fost numit imediat după Revoluţie şi a ocupat fotoliul de primar până la primele alegeri democratice, în 1992, când şi l-a câştigat la vot. De atunci şi până acum, a fost consecvent unui singur partid, PSD, oricum s-a numit el în timp: PDSR în primele două mandate, din 1992 în 2000, PSD după aceea, USL în 2012.
10 iunie 2012 poate fi numită însă cea mai neagră zi din viaţa sa de om politic. În loc să se bucure de câştigarea celui de-al şaselea mandat, care l-ar fi înscris în rândul celor mai longevivi primari din ţară, cu peste 26 de ani la Primărie, Ion Preda a mâncat bătaie de la contracandidatul său din partea Alianţei, Dumitru Diaconu. Acesta a câştigat alegerile cu 367 de voturi, adică 54, 53% din totalul voturilor valabile. Diferenţa a fost de numai 61 de voturi, Ion Preda reuşind să adune 306 voturi.
Proverbul românesc „Când doi se ceartă, al treilea câştigă” s-a demonstrat din plin la Poienarii de Argeş. Primarul în funcţie, Gheorghe Boroiu (PSD), nu a ştiut să lase orgoliul deoparte şi să-l accepte ca viitor viceprimar pe omul colegilor de alianţă de la PNL, aşa că, fiecare a candidat separat, în loc să facă listă comună USL. Iar de câştigat a câştigat…AAM! Adică PDL. Iar ca bomboană pe coliva… activităţii politice a fostului primar, diferenţa între el şi învingător a fost de doar… 2 voturi!