Jumulitorul de găini şi grătarul anti-cancer, două invenţii de marcă ale IPEE Curtea de Argeş

INVENŢII După fabricarea incubatorului pentru ouăle de Emu, specialiştii IPEE Curtea de Argeş au scos pe piaţă jumulitorul de găini, dispozitiv ce uşurează munca gospodinelor, dar şi grătarul anti-cancer, bun pentru siluetă şi pentru sănătate.

 

O muncă neplăcută pentru toate doamnele sau pentru angajaţii micilor ferme, jumulitul găinilor sau al prepeliţelor a devenit o treabă uşoară, datorită unui dispozitiv produs în premieră de IPEE Amiral Trading Impex SA din Curtea de Argeş. Specialiştii IPEE au scos pe piaţă deplumatorul de găini, iar invenţia, aparent banală, se află deja pe piaţă şi are un succes incredibil, fiind printre cele mai solicitate produse din catalogul fabricii. Utilizând acest aparat, jumulirea completă a păsărilor durează doar două minute, fiind nevoie, în prealabil, de o opărire de 50 de secunde. „Noi am gândit acest sistem şi îl producem la Curtea de Argeş. E 100% românesc. Avem cereri mai ales din partea microfermelor şi sunt chiar şi gospodari care îl cumpără pentru a le uşura activitatea soţiilor”, a declarat Liviu Nicolae, directorul companiei care comercializează aparatul. Preţul unui jumulitor de pene sau „epilatorul de găină” este de 450 de euro, cel destinat găinilor, şi 500 de euro, pentru cel de prepeliţe. „Este mai scump cel de prepeliţe din cauză că este nevoie de mai multe „degete“ de cauciuc. Se pot jumuli, deodată, şase prepeliţe sau, în cazul aparatului pentru găini, două-trei păsări”, a adăugat antreprenorul. În urma solicitărilor numeroase, acesta va produce în curând şi un aparat pentru curăţarea curcanilor.

Grătarul anti-cancer costă doar 150 de lei

Grătarul anti-cancer este gândit pentru clienţii care vor să mănânce sănătos, fără grăsimi şi fără acroleine, compuşii cancerigeni din fumul rezultat la arderea grăsimilor pe cărbuni. Acesta este fabricat din inox alimentar, iar carnea se prăjeşte pe nişte bare cu profilul în formă de U, permiţând acumularea şi apoi conducerea grăsimilor către canalul colector de la bază. Profilele sunt foarte apropiate, astfel încât grăsimile nu curg printre ele pe cărbuni dar, în acelaşi timp, dau voie căldurii să ajungă la carnea sau preparatele gătite. Potrivit specialiştilor IPEE Curtea de Argeş, grătarul este foarte solicitat şi deja este comercializat în reţelele unor mari lanţuri comerciale. Preţul mediu este de 150 de lei, fiind accesibil pentru orice familie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.