Fraudă de peste 700.000 de euro Constantin Metehoiu, director Hidroelectrica Curtea de Argeş, este acuzat de ANI de conflict de interese penal şi săvârşirea infracţiunii asimilate celei de corupţie, după ce ar fi încheiat 17 contracte de achiziţii publice şi două de achiziţii directe cu trei firme la care era asociat şi administrator. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură penală, precum şi săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie în cazul directorului Hidroelectrica Curtea de Argeş,  Constantin Metehoiu.

Potrivit ANI, în perioada 5 iunie 2008 – 8 februarie 2012, SC Hidroelectrica SA – Bucureşti, prin Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş, a încheiat 17 contracte de achiziţie publică şi două achiziţii directe în valoare de 2.830.146,23 lei, aproximativ 700.000 de euro, cu trei societăţi comerciale la care Constantin Metehoiu era asociat şi administrator. Dintre acestea, 13 contracte şi două achiziţii directe, împreună cu documentaţia aferentă, au fost semnate şi aprobate de către directorul Hidrolectrica Curtea de Argeş. Potrivit ANI, în perioada 1994 – 26 octombrie 2009, Metehoiu a deţinut în cadrul celor trei societăţi comerciale – SC Danatis 2000 SRL, SC Dragoş Construct Group SRL şi SC Reparaţii Modernizări Retehnologizări Argeş SRL – calitatea de asociat şi administrator, încasând de la acestea, în cursul anilor 2008 şi 2009, dividende în valoare de 244.760 de lei. ANI precizează că a sesizat organele judiciare competente, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie.
De asemenea, directorul Hidroelectrica Curtea de Argeş a fost informat de către ANI despre declanşarea procedurii de evaluare, precum şi care sunt drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, directorul Hidroelectrica nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI