Compania italiană  GEFCO, unul dintre cei mai importanţi operatori de transport vehicule din industria auto, a găsit o soluţie logistică multimodală pentru transportul automobilelor Dacia, soluţie prin care combină transportul feroviar cu cel rutier. Practic, prin această soluţie vor creşte eficienţa şi volumul expedierii vehiculelor Dacia. Compania GEFCO expediază vehicule finite de la fabrica din Mioveni către piaţa românească şi cea italiană sau transportă maşinile în portul Constanţa, pentru a fi exportate în Orientul Mijlociu, zona Golfului şi Africa, cu o frecvență de 5-6 trenuri pe săptămână.

GEFCO expediază, în medie, 100.000 de maşini pe an pentru Dacia. Din 2012, vehiculele sunt distribuite în Italia de către „Gruppo Mercurio”, companie de la care Gefco a preluat 70% din acţiuni. „Parteneriatul dintre Gefco şi Mercurio, un jucător major în transportul şi distribuţia de maşini, a contribuit la reînnoirea contractului cu Dacia pentru distribuţia autovehiculelor sale în Italia, la Centrul Automotive din Parma”, a declarat Emmanuel Arnaud, director de vânzări GEFCO. Logistica este una dintre cele mai importante activităţi din industria auto, asigurând atât materia primă pentru fluxul de fabricaţie, cât şi transportul către destinaţia finală a maşinii, în mâinile clientului, totul în cadrul unui sistem performant de gestiune. „GEFCO a fost prima societate din România care a pus în practică această soluţie feroviară pentru Dacia în 2008, soluţie ce oferă mai multe avantaje: capacitate, mediu (impactul CO2 şi poluarea sonoră sunt diminuate), soluţie adaptată nevoilor clientului. Sunt foarte mândru să văd zi de zi know-how-ul şi expertiza câştigate de către echipa locală, din punct de vedere tehnic, calitate şi mediu. Toate acestea fac din acest proiect un veritabil succes, reprezentând un exemplu în cadrul grupului GEFCO, în concordanţă cu valorile sale”, a declarat Christophe De Korver, director general Gefco Romania.
La nivel global, GEFCO este prezent în 150 de ţări din lume şi se clasează între primele 10 grupuri europene de logistică, având o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro în 2010.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI