Istrătescu, prins la „braconaj” imobiliar în centrul Piteştiului

SCANDAL Primăria Piteşti l-a dat în judecată pe şeful vânătorilor din Argeş, Constantin Istrătescu, pentru că a ciordit 100 de metri de teren din domeniul public. Constantin Istrătescu, vânătorul-şef al Argeşului, este în plin conflict, dar nu cu animalele sălbatice sau cu braconierii, ci cu Primăria Piteşti. Potrivit edililor piteşteni, Istrătescu şi-a trecut în cadastru şi şi-a îngrădit proprietatea din centrul oraşului, în spatele Mall-ului Trivale, cu o suprafaţă mai mare decât cea la care ar avea dreptul.

Scandalul a început în urmă cu câteva luni, când Primăria Piteşti a decis concesionarea către Mall Trivale a unui teren în centrul oraşului, unde urmează să se construiască o parcare supraterană. Toate bune şi frumoase până la măsurarea în realitate a suprafeţei în cauză, când s-a constatat că ce era pe hârtie nu se prea regăsea în practică. Mai concret, suprafaţa liberă era mai mică, iar diferenţa părea a continua…după gardul casei deţinute, în spate la Trivale, de Constantin Istrătescu, preşedintele AJVPS Argeş.
În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei au reluat măsurătorile şi au încercat să afle ce s-a întâmplat în realitate cu terenul, iscându-se astfel un conflict între cele trei părţi. Reprezentanţii Primăriei susţin că domnul Istrătescu şi-ar fi trecut în cadastru şi şi-ar fi înregistrat la taxe o suprafaţă mai mare decât ar avea în actele de proprietate, drept pentru care au contestat în justiţie înregistrarea în cartea funciară făcută de nea Costică. „Are clar mai mult teren în realitate decât în acte, cu peste 100 de metri pătraţi, pe care i-a intabulat ca fiind ai lui! S-a văzut când am verificat situaţia. Era terenul nostru, domeniu public! Am deschis proces împotriva sa, contestând înregistrarea în cartea funciară şi acum aşteptăm să îşi facă şi justiţia treaba! Dacă se va considera că avem dreptate, domnul Istrătescu va trebui să îşi mute gardul şi să elibereze terenul”, ne-a declarat Iosiv Cerbureanu, secretarul Municipiului Piteşti.
De cealaltă parte, Constantin Istrătescu ne-a spus, foarte liniştit şi pe un ton extrem de conciliant, că dumnealui nu are niciun conflict cu nimeni şi că este dispus la dialog cu cei de la Trivale, pentru suprafaţa în cauză. „Eu nu mă cert cu nimeni! Am 480 de metri pătraţi în centrul oraşului, pe strada Victoriei 12C. Îmi plătesc la Primărie taxe şi impozite, legal. Am drept de servitute pe terenul respectiv prin acte notariale, aşa că nu văd unde e conflictul. Eu sunt dispus să dialoghez oricând cu cei de la magazin şi cu Primăria, mai ales că vom fi vecini mult timp de acum înainte. O să vedem ce va zice justiţia despre cine are dreptate. Mai ales că eu sunt primul proprietar aici, alţii au venit şi au plecat, şi s-ar putea să am mai multe drepturi decât altcineva!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.