SCANDAL Magnatul Ion Cornea l-a luat în cătare pe şeful vânătorilor argeşeni, asta după ce nea Costică Istrătescu a vrut să „braconeze” alegerile de la Câmpulung şi să-şi pună oamenii şefi de grupă în asociaţia din Muscel. Spiritele în rândul vânătorilor argeşeni, membri ai AJVPS Argeş, instituţie patronată de Constantin Istrătescu, se încing. Focul ce mocneşte de mai mult timp pare că va izbucni în curând, iar scânteia s-a aprins deja la Câmpulung. La începutul acestui an, la AVPS Câmpulung au fost organizate alegeri, numai că rezultatul a fost contestat. Cel care a depus contestaţia este nimeni altul decât preşedintele de onoare al vânătorilor din Câmpulung, magnatul Ion Cornea, patronul firmei „Cornea Industrial Construct”, omul care îl are în cătare, de mai mult timp, pe „braconierul” Istrătescu.

Domnule Cornea, am înţeles că s-a lăsat cu scandal la alegerile vânătorilor din Câmpulung.

Aşa şi aşa… Au avut loc alegeri la grupele de vânători din Câmpulung pentru desemnarea şefilor de grupă, dar am contestat rezultatul fiindcă nu s-a respectat statutul. Practic, le-am cerut celor din executiv refacerea alegerilor. În statut se spune că cei care vor să candideze trebuie să-şi depună candidaturile cu două zile înainte, şi nu atunci pe loc. Nu s-a respectat treaba asta şi nici multe altele.

Cum a reacţionat domnul Istrătescu atunci când a auzit că veţi contesta rezultatul alegerilor şi-i stricaţi lui jocurile?
Păi a fost şi dumnealui prezent în sală, bineînţeles. A acceptat contestaţia şi acum aşteptăm să vedem ce decizie va lua. Atunci, pe moment, când s-a discutat, a fost un pic cam iritat, nu cred că i-a convenit, dar, în final, nu a avut ce face.

Ce anume v-a deranjat la unii şefi de grupă care au candidat?
Unii dintre ei nu aveau niciun merit să ocupe funcţia de şef de grupă, deoarece, până acum, au făcut parte din alte asociaţii. Ca să vă dau doar un exemplu, a fost pus şef de grupă un vânător care fusese cândva membru la noi, dar plecase la o altă asociaţie cu care noi, cei de la Câmpulung, în toamnă, ne-am luptat la licitaţia pentru fondurile de vânătoare. Din această cauză, în loc să luăm un fond, să zicem, cu 3.000 de euro, l-am obţinut cu 12.000 de euro. Nu le-au ieşit cărţile acolo şi s-au întors. Cu reprimirea lor ca vânători la Asociaţia din Câmpulung am fost de acord şi eu, dar, de aici şi până a-i pune şefi de grupă, este drum lung, mai ales după ce au făcut parte dintr-o asociaţie care, la un moment dat, ne-a creat mari prejudicii. Eu cred că astfel de oameni trebuie să-şi facă din nou ucenicia în asociaţia noastră şi nu să fie susţinuţi de „cineva” sus-pus să ajungă şefi de grupă.

„Funcţiile nu se transmit moştenitorilor aşa după cum vor muşchii fiecăruia!”

La vârful AJVPS Argeş când urmează să aibă loc alegeri?
În mod normal, alegerile trebuiau să aibă loc acum 10 ani… Am mai discutat să le ţinem şi în toamna lui 2011, dar, pentru că a fost chestiunea cu licitarea fondurilor de vânătoare, am hotărât amânarea lor pentru 2012. Însă, conform statutului, ar trebui ţinute cel mai târziu în luna iulie a acestui an.

Va mai candida domnul Constantin Istrătescu pentru un nou mandat?
Să ştiţi că este un pic de tensiune în rândul vânătorilor argeşeni şi al asociaţiei din această cauză. Cineva însă trebuie să-l întrebe odată ce mai vrea şi mai ales cât… Dar cine? Legal, nu îl împiedică nimic pe domnul Istrătescu să candideze şi nici în statut nu este ceva prevăzut în acest sens. Dacă s-ar aplica normele legislaţiei muncii, nu ar mai putea candida, inclusiv din cauza vârstei destul de înaintate.

Totuşi, să ne facem curaj şi să sperăm că domnul Constantin Istrătescu nu va mai candida. Pe cine aţi vedea în locul dumnealui?
La una dintre întâlnirile noastre de sfârşit de an, domnul Istrătescu în persoană mi l-a prezentat personal pe domnul prefect Gheorghe Davidescu drept…citez: „omul care mă va înlocui la AJVPS”.

Asta înseamnă că alegerile din această vară de la vârful AJVPS Argeş vor fi amânate, deoarece se ştie că prefectul vrea să-şi încerce mai întâi norocul la alegerile parlamentare din noiembrie. Poate doar în cazul că nu va ajunge deputat Davidescu să-şi pregătească un loc călduţ în fruntea AJVPS.
Nu, alegerile la AJVPS Argeş nu mai pot fi amânate! Treaba cu politica nu mă priveşte, nu comentez…Cred însă că şi funcţia de prefect este incompatibilă cu cea de preşedinte executiv la AJVPS. Dar mai vedem…

Se mai spune că, până se vor lămuri lucrurile cu politica şi cu Parlamentul, prefectul Gheorghe Davidescu vrea să-l pună în fruntea AJVPS pe omul său de casă, Ion Dobrinoiu de la Direcţia Silvică. Ştiţi ceva despre această mutare?
Exclus aşa ceva. Aici nu este monarhie, funcţiile nu se transmit moştenitorilor aşa după cum vor muşchii fiecăruia!

Dumneavoastră nu vizaţi conducerea AJVPS Argeş?

Nu. Sunt un om de bun simţ. Am şi eu deja 62 de ani şi nu vreau să fiu în postura de a mă întreba oamenii când plec acasă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI