Elena Udrea vrea să asfalteze 273 de km de drum în Argeş

INVESTIŢIE Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să modernizeze în judeţ 10,67 kilometri de drum judeţean şi 263 de kilometri de drum local, valoarea investiţiei ridicându-se la 278,1 milioane lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe 20 februarie.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, a lansat trei licitaţii pentru modernizarea a 23,5 kilometri de drumuri judeţene şi 757,2 km de drumuri locale în judeţele Teleorman, Ialomiţa şi Argeş, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la 816,3 milioane lei, fără TVA (189,9 milioane euro).

„Reabilitarea reţelei de drumuri judeţene va conduce la creşterea numărului de turişti, cu consecinţe directe asupra dezvoltării economice a zonei şi menţinerea unui număr cât mai mare din populaţia tânără în zonă”, se arată în caietele de sarcini pentru cele trei licitaţii. Lucrările sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), proiectul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local. În judeţul Argeş, Elena Udrea vrea să asfalteze 10,67 kilometri de drum judeţean şi 263 kilometri de drum local cu 278,1 milioane lei, fără TVA. Contractul are o valabilitate de nouă ani de la data atribuirii, iar ofertele pot fi depuse până la 20 februarie, urmând să fie deschise a doua zi. Sunt în total 69 de proiecte, de care vor beneficia 32 de localităţi argeşene: Albeştii de Muscel, Albota, Aninoasa, Arefu, Băbana, Bogaţi, Boteni, Bradu, Brăduleţ, Bughea de Sus, Călineşti, Ciofrângeni, Corbeni, Costeşti, Cotmeana, Dâmbovicioara, Hârseşti, Lunca Corbului, Merişani, Muşăteşti, Nucşoara, Poienarii de Muscel, Recea, Rucăr, Săpata, Ungheni, Valea Danului, Valea Iaşiului, Valea Mare Pravăţ, Vedea, Vlădeşti şi Vultureşti. Cele mai multe proiecte –  6 – vor fi la Rucăr.

Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor

La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Pentru realizarea investiţiei, nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor. Durata contractului de achiziţie publică include durata prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate (3 ani) şi perioada de rambursare a creditului (maximum 7 ani), dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În vederea reducerii costurilor, se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice. PNDI este cel mai mare program de investiţii în infrastructura publică derulat în România în ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Programul se va derula în perioada 2011-2013, iar lucrările se finanţează, în primă etapă, din banii constructorilor, urmând ca, din 2013, statul să deconteze eşalonat lucrările prestate până în 2020. Valoarea în euro a contractelor a fost calculată la cursul BNR de 4,298 lei pentru un euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.