În lipsa Majestăţii Sale Regale Mihai I, Principesa Margareta a premiat, la sfârşitul săptămânii trecute, un număr de 24 de personalităţi române în cadrul ceremoniei regale găzduite la Castelul Peleş din Sinaia. Printre cei apreciaţi de Casa Regală pentru activitatea depusă în lumea politică, artistică, sportivă şi religioasă, s-a numărat şi ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care a fost decorat cu Ordinul „Coroana României”, în grad de ofiţer.

Alături de Înalt Prea Sfinţia Sa, au mai fost decoraţi actorul Radu Beligan, interpretele de muzică Marina Voica şi Margareta Pâslaru, dar şi fotbalistul Gheorghe Hagi. Din partea Casei Regale, la eveniment au mai fost prezenţi Principele Radu Duda şi Principele Nicolae.
Ordinul „Coroana României” a fost instituit de Regele Carol I în anul 1881 şi recompensează meritele cetăţenilor care aduc o contribuţie substanţială la dezvoltarea şi consolidarea ţării, prin acţiuni publice sau prin excelenţă în profesie. Membrii Ordinului sunt numiţi pe viaţă. Regele şi regina poartă de drept Ordinul „Coroana României” în grad de Mare Cruce, iar principesa moştenitoare, precum şi principesele şi principii Familiei Regale, în vârstă de peste 18 ani, primesc de drept Marea Cruce a Ordinului.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară în absenţa Regelui Mihai, care se află în Elveţia, alături de Regina Ana, care este bolnavă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI