SANCŢIUNE ANRMAP a amendat Prefectura din Argeş cu un miliard de lei vechi, deoarece nu au fost respectate anumite proceduri într-un proiect, iniţiat pe fonduri europene, care prevedea transformarea a 250 de funcţionari publici din tot judeţul în specialişti pentru atragerea de bani europeni şi vorbitori de limbă engleză. Moştenire grea pentru Prefectura Argeş lăsată de fostul prefect Gogu Davidescu!

La câteva zile după ce a fost instalat în funcţia de prefect, în mai 2012, Cristian Soare s-a trezit că instituţia pe care o conduce era somată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice să plătească o amendă de un miliard de lei vechi. Sancţiunea a fost aplicată la data de 4 mai 2012, pentru nerespectarea unor alineate din OUG 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţii publice. Practic, ANRMAP a descoperit că, într-un proiect pe fonduri europene în valoare de 270 de mii de euro privind formarea profesională a peste 250 de funcţionari publici din judeţ, iniţiat în mandatul lui Gheorghe Davidescu, „nu au fost respectate anumite proceduri legate de Programul Operaţional privind Dezvoltarea Capacităţii Administrative a funcţionarilor publici”.

 

Deşi prefectul Soare a contestat imediat sancţiunea la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, speţa s-a judecat abia anul acesta, iar judecătorii au decis ca amenda aplicată Prefecturii Argeş să fie transformată în avertisment. Cum hotărârea nu este încă una definitivă, este de aşteptat ca ea să fie atacată cu recurs de ANRMAP.

Un PF a câştigat licitaţia de coordonare a cursurilor

Revenind la proiectul cu pricina, vă reamintim că valoarea acestuia s-a ridicat la 270.000 de euro, el fiind extrem de mediatizat de ex-prefectul Davidescu, la vremea respectivă. Ba mai mult, întrucât a vizat şcolirea unui număr de 250 de funcţionari publici şi personal contractual din cadrul primăriilor şi al consiliilor locale din judeţ, fostul prefect s-a arătat foarte supărat pe faptul că, după anunţarea demarării proiectului, puţini s-au arătat interesaţi a se iniţia în managementul proiectelor europene, dar şi în dobândirea unor cunoştinţe de limba engleză.
Firma care a câştigat licitaţia de coordonare a proiectului a fost un PF, înfiinţat de directoarea Liceului „Armand Călinescu” din Piteşti, fostul „Miu”, contra sumei de 500 de milioane lei vechi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI