EXCLUSIV: CALINIC A CERUT STRĂMUTAREA PROCESULUI ”Un avocat a dat cinci preoţi în judecată că nu l-au scăpat de draci” Astăzi, la Curtea de Apel, a avut loc un nou termen în dosarul avocatului Mădălin Ciculescu, cel care a dat în judecată 5 preoţi din Argeş, printre ei numărându-se şi Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic. În plângerea făcută împotriva celor cinci feţe bisericeşti, tânărul avocat îi acuză pe preoţi de înşelăciune, deoarece slujbele pe care aceştia i le-au făcut în apartament n-au avut niciun rezultat, dracii continuând să zburde nestingheriţi prin casă. La termenul de astăzi, însă, judecătorii au dispus amânarea cauzei. Motivul, unul destul de bizar: avocatul lui ÎPS Calinic a cerut strămutarea procesului în alt judeţ.

Conform unor surse ale Arhiepiscopiei, ÎPS Calinic doreşte să strămute acest dosar la o instanţă din alt judeţ pentru ca acest caz să fie dus cât mai departe de presa din Argeş. Întrebarea care se pune este următoarea: de ce se teme Arhiepiscopul Argeşului de acest dosar şi vrea să-l strămute? Conform aceloraşi surse, în dosar se află unele declaraţii care ar stârnii hohote de râs în rândul enoriaşilor de la Argeş. Mai exact, la începutul acestui scandal, dintre avocatul Mădălin Ciculescu şi preoţii din Argeş, în primăvara lui 2012, ÎPS Calinic l-a trimis pe Protopopul de Piteşti, Iuliu Chiriţă, să aplaneze acest conflict. Pentru că era ordin de la cea mai înaltă faţă bisericească din Argeş, Protopopul de Piteşti a mers două nopţi la rând şi a stat în apartamentul avocatului, unde i-a pândit, cot la cot cu Mădălin Ciculescu, pe draci. Cum Protopopul Chiriţă a decedat în toamna anului trecut, singurele mărturii ale acelui episod hilar, prin care şeful preoţilor din Piteşti, la ordinul lui ÎPS Calinic, a stat la pândă după draci, nu se mai găsesc decât în hârtiile aflate la dosar. Şi mai ciudat, spun sursele noastre, în declaraţiile făcute de Protopopul Chiriţă, acesta a mai precizat că „stând la pândă pe un scaun din apartamentul avocatului, la un moment dat s-au topit picioarele obiectului de mobilier…”. Acum este clar de ce ÎPS Calinic încearcă cu disperare să strămute acest caz. Despre declaraţiile de la dosar ale fostului protopop ne-a vorbit chiar unul dintre preoţii implicaţi în scandal „Într-adevăr şi fostul protopop s-a implicat în aplanarea acestui caz, mai ales după ce domnul avocat ne-a făcut plângere şi la Patriarhia Română, care ne-a cercetat asupra celor petrecute. Părintele Chiriţă nu o dată a mers acasă la avocat…”

De unde a început totul….

Tulburat de zgomotele ciudate din casă şi chiar de unele apariţii stranii, avocatul Mădălin Sorin Vicenţiu Ciculescu s-a gândit să ceară sprijinul oamenilor Bisericii pentru a-şi purifica apartamentul din Piteşti. Iniţial, a apelat la preoţii din parohia sa, respectiv cei de la biserica din cartierul Găvana III din Piteşti. Când a constatat că spiritele nu se potolesc – ba, din contră, îşi intensifică activitatea – tânărul avocat a apelat şi la stareţul Schitului din Trivale, Gherasim, dar şi la preotul paroh de la Mănăstirea din Tutana. Cum nici slujbele ţinute de aceştia din urmă nu au dat roade, avocatul Ciculescu s-a considerat înşelat de oamenii Bisericii şi i-a dat în judecată, atât pe cei doi preoţi din Găvana, Marian Dumitrescu şi Gheorghe Dumitru, cât şi pe stareţul Gherasim şi preotul de la Tutana, Ovidiu Ionuţ Creţ. La pachet cu cele patru feţe bisericeşti, în plângerea penală făcută de avocat a intrat şi ÎPS Calinic, tocmai pentru că el este şef peste toţi şi trebuie tras la răspundere pentru nereuşitele supuşilor săi, acuzaţi de un fel de „malpraxis bisericesc”.

Unul dintre demoni s-a pitit în uscătorul de păr

Demonii din apartamentul lui Mădălin Ciculescu au o preferinţă aparte pentru obiectele electrocasnice, cel puţin aşa a povestit avocatul, în plângerea sa. Împieliţaţii şi-au făcut loc, se pare, prin televizor, prin frigider şi într-una dintre dăţi, o umbră neagră a pătruns în feon, chiar în timp ce avocatul îşi usca părul. Cum dracii îşi făceau de cap mai mult pe la televizor, tânărul avocat a urmat sfatul stareţului Gherasim. A luat televizorul cu pricina şi i l-a dus la Schitul din Trivale pentru a-i fi slujit şi curăţat de împieliţaţi. Numai că, după toată povestea, avocatul nu a mai primit televizorul înapoi şi nici vreo explicaţie cu privire la ce s-a întâmplat cu dracii din el. Preoţii din parohia Găvana, Marian Dumitrescu şi Gheorghe Dumitru, l-au ascultat pe tânăr şi au mers chiar şi la el acasă pentru a-i face o slujbă specială de vindecare a sufletului şi trupului şi pentru purificarea de spiritele rele. Preoţii au oficiat, în apartamentul avocatului, slujba Sfântului Maslu, pentru că doar asta puteau face, în astfel de situaţii, conform canoanelor bisericeşti. „I-am făcut, împreună cu colegul meu, slujba Sfântului Maslu. Asta este tot ce am făcut, iar după asta ne-am trezit daţi în judecată”, ne-a declarat preotul Dumitrescu.

„A spus că, după slujbe, îi intră ciori în casă”

Un alt preot acuzat de avocatul Mădălin Ciuculescu este parohul Mănăstirii Tutana din Băiculeşti, Ionuţ Ovidiu Creţu. Contactat de noi, acesta a precizat din capul locului că a avut foarte mult de pătimit de pe urma avocatului, ajungând chiar să fie băgat în consistoriul bisericesc: „Din toate plângerile formulate de el, singurul adevăr este că l-am cunoscut. Eu nu i-am făcut niciun rău, ci am încercat să-i dau sfaturi, ca oricărui enoriaş… A venit la mine prin luna februarie a anului trecut pentru a-mi cere anumite sfaturi. Mi-a spus că se simte rău, că de doi ani nu mai mănâncă, că este singur şi nu se apropie nimeni de el. L-am sfătuit să meargă la parohia de unde aparţine, adică în Găvana, să asiste la slujbe şi să se roage. De atunci, m-a sunat tot timpul… fie noapte, fie zi. M-am dus acasă la el şi i-am făcut o slujbă de sfinţire a apartamentului, iar, de atunci, a început totul. Mi-a făcut plângere la Secţiile de Poliţie 1 şi 3 din Piteşti în care preciza că în urma slujbelor făcute, atât de mine, cât şi de colegii mei din oraş, au început să-i intre ciori în casă noaptea, că-i apar tot felul de cruci, că suntem vampiri energetici şi că-i sugem energia. Ba, într-una din sesizări, domnul avocat a scris că eu am făcut avere pentru că intru în casele oamenilor după ce, cu puterea minţii, le fac copii după chei. Practic nu are nicio dovadă în tot ceea ce spune”, ne-a declarat părintele Creţu

Comments

comments

DISTRIBUIȚI