IARTĂ-I, DOAMNE!!! Deşi majoritatea românilor trăiesc la limita sărăciei, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi-a făcut cunoscut raportul de activitate pe 2012 într-una dintre cele mai luxoase locaţii din judeţ, hotelul Valea cu Peşti de pe Transfăgărăşan. Peste 50 de persoane, în frunte cu oficialii judeţului, au fost prezenţi la Valea cu Peşti, unde ÎPS Calinic şi-a prezentat măreţele realizări, departe de ochii muritorilor de rând. În urmă cu două săptămâni, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi-a  prezentat bilanţul pe anul trecut, printre invitaţii la eveniment numărându-se toată floarea cea vestită a oficialităţilor judeţului. Mai-marii Arhiepiscopiei, în frunte cu ÎPS Calinic, au făcut darea de seamă privind activitatea desfăşurată pe parcursul anului 2012 în eparhie şi le-au mulţumit celor care au contribuit la realizările bisericii argeşene.

După o slujbă de Tedeum oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, oaspeţii au fost invitaţi pentru susţinerea raportului într-o locaţie exclusivistă, de lux, a complexului de patru stele de la Valea cu Peşti de pe Transfăgărăşan! O alegere pe care, în timp de criză, nu şi-au mai permis-o nici măcar marile concerne, gen Dacia Renault, companie care a fost nevoită să aleagă locuri cu mult mai  modeste. Dar, din câte se pare, la Arhiepiscopia Argeşului, nici  vorbă de criză! Nici de smerenie! Asta, deşi, la nivel naţional, se cere cu insistenţă retragerea finanţării Bisericii din cauza faptului că s-a transformat într-o adevărată afacere, neplătitoare de impozite, ce trăieşte într-un lux sfidător, în timp ce enoriaşii săi ating un prag al sărăciei de neimaginat.
Nu numai că invitaţii – câteva zeci – de au fost aduşi la atâta distanţă, departe de ochii lumii, dar, potrivit unor surse, nici trataţia cu care aceştia au fost „omeniţi” creştineşte nu a fost mai prejos decât locaţia, de pe „umila” masă nelipsind băuturile fine şi scumpe şi nici delicatesele rare. Deşi erau veniţi la o reuniune unde ar fi trebui să se discute despre umilinţă, milă creştină şi milostenie, întrajutorarea aproapelui şi fapte sociale, ambientul nu a fost de natură să îi facă să se concentreze asupra problemei.  Mai degrabă, să îi „smintească” serios!
În afară de peisajul extraordinar în mijlocul căreia este situat, complexul de lux Valea cu Peşti pune la dispoziţia oaspeţilor o zonă de SPA, cu piscină interioară, saună şi jacuzzi şi una de agrement, cu sală de bowling, biliard şi tenis de masă. Restaurantul are 160 de locuri cu privelişte mirifică spre lac, iar cele 80 de locuri de cazare au facilităţi de ultimă generaţie: TV color conectat la un sistem de televiziune prin satelit, telefon cu acces direct la linie internaţională şi aer condiţionat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI