În urma unei sentinţe date de Tribunalul Bucureşti la finele anului trecut, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş trebuie să plătească 70 de milioane de lei vechi daune morale. La această concluzie au ajuns magistraţii bucureşteni după ce au analizat dosarul înaintat în instanţă de Silviu Alexandru Pescăruş din Mioveni, care i-a acuzat pe angajaţii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ că i-ar fi reţinut permisul de conducere în mod abuziv. Iar acest lucru pare că s-a şi dovedit, din moment ce Inspectoratul este bun de plată, la acest moment…

În urma unui accident rutier petrecut pe raza judeţului Argeş, în toamna lui 2008, poliţiştii de la Serviciul Rutier i-au reţinut permisul lui Silviu Alexandru Pescăruş, pe care l-au scos vinovat de producerea incidentului. Din procesul-verbal de constatare a rezultat faptul că Pescăruş a lovit o altă maşină aflată în trafic, întrucât nu a acordat prioritate. Drept urmare, acestuia i s-a suspendat permisul pentru o perioadă de 90 de zile, respectiv 130 de zile.
Considerându-se nevinovat, Silviu Alexandru Pescăruş a contestat în instanţă ridicarea permisului de conducere, pe motiv că acţiunea ar fi ilegală. Ca să fie sigur că nimeni nu va încerca să influenţeze procesul, a strămutat dosarul la Tribunalul Bucureşti, unde, aşa cum spuneam şi mai înainte, s-a constatat că Serviciul Rutier Argeş a comis un abuz prin reţinerea permisului de conducere al lui Alexandru Pescăruş, motiv pentru care Inspectoratul a fost obligat la plata daunelor morale, în cuantum de 70 de milioane de lei vechi.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI