Ion Banzea, primarul comunei Poienarii de Muscel, declarat incompatibil de ANI

Ion Banzea, primarul comunei Poienarii de Muscel, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit ANI, primarul Ion Banzea se află în conflict de interese administrativ şi penal.

Iată şi comunicatul ANI:

„În perioada exercitării mandatului de primar, BANZEA ION a inițiat Proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârii Consiliului Local al Comunei Poienarii de Muscel nr. 60/22 decembrie 2011 (privind închirierea unor spații pentru sediile sociale ale Asociațiilor crescătorilor de animale și proprietari de pășuni de pe raza comunei Poienarii de Muscel) și Hotărârii Consiliului Local al Comunei Poienarii de Muscel nr. 17/24 aprilie 2012 (privind aprobarea concesionării pajiștilor comunale).
 
Ulterior, în calitate de reprezentant al  Primăriei Comunei Poienarii de Muscel, a încheiat și semnat cu Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni – Jugur (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte) un Contract de închiriere având ca obiect închirierea unei camere în fosta Primărie Jugur, pentru sediul social și locul unde își va desfășura activitatea asociația (la data de 29 decembrie 2011), și un Contract de concesiune având ca obiect exploatarea islazului comunal Jugur în suprafață de 61,57 ha (la data de 08 mai 2012).
 
Menționăm faptul că Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni – Jugur și-a căpătat personalitate juridică la data de 26 martie 2012.
 
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. b) și f) din Legea 393/2004.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către BANZEA ION a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, întrucât, acesta a încheiat contracte cu Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni – Jugur, prin atribuire directă, fără respectarea dispozițiilor legale în materie și de  asemenea în condițiile în care aceasta asociație nu era înregistrată la Registrul Special „Asociații și Fundații” al Judecătoriei Câmpulung, în momentul semnării contractelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here