Mai multe zile libere pentru angajaţi!

Deputatul Gheorghe Udriște propune, într-un proiect de lege, că în cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu cele de weekend, zilele libere să fie acordate în următoarele lucrătoare.

Deputatul a iniţiat în acest sens o iniţiativă legislativă de modificare a art.139 din Codul Muncii. Astfel, în cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, acestea se vor efectua în următoarea zi lucrătoare.

„În funcție de anul calendaristic, nu puține sunt situațiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel că cetățenii nu beneficiază de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1). Propunerea legislativă privind completarea art.139 din Codul Muncii are că scop clarificarea cadrului legislativ aflat în vigoare, astfel încât, în cazul în care zilele libere coincid cu zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbătă și duminică, să fie efectuate în următoarea zi lucrătoare”, a explicat inițiatorul în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here