Sunt vizaţi afluenţii Oltului din judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Dolj şi Olt, Vedea – bazin superior şi afluenţii mici din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică, luni a fost emisă avertizarea hidrologica COD PORTOCALIU valabilă în intervalul luni, 13 iunie, ora 18:00 – marţi, 14 iunie, ora 14:00 pe râurile din mai multe bazine hidrografice din ţară pe afluenţii Oltului din judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Dolj şi Olt, Vedea – bazin superior şi afluenţii mici din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman şi COD GALBEN valabilă în intervalul 13 iunie, ora 14:00 – 14 iunie, ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Vedea şi Argeş.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din localitățile vizate au fost informate asupra fenomenelor care se pot produce, recomandandu-se supravegerea punctelor critice si a secțiunilor de surgere a apei, poduri, podețe. La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea a fost convocat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si a fost instituită starea de permanenţă pe toată durata avertizarii. Se realizează exploararea coordonată a acumulărilor ABAAV și Hidroelectrica, pentru atenuarea și tranzitarea viiturilor în condiții de siguranță. Sunt monitorizate lucrările hidrotehnice si cursurile de apă, iar Formaţia de Interventie Rapidă este pregatită de intervenţie in caz de pericol.
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea  conlucrează permanent cu Inspectoratele Județene pentru  Situații de Urgență și autoritățile locale in vederea diminuării posibilelor efecte ale feneomenelor hidrometeorologice periculoase.

Comments

comments