Invitaţia primarului din Coşeşti: “Festivalul Ţuicii” şi aprinderea “Flăcării Centenarului” – în costume naţionale

1,211 views

Duminică, 2 septembrie, va avea loc a XIV-a ediţie a “Festivalului Ţuicii”, manifestare ce a devenit o frumoasă tradiţie, atât pe plan local, cât şi naţional. Evenimentul va debuta la ora 11.00, la biserica din Leiceşti, unde va avea loc ceremonia aprinderii “Flăcării Centenarului” în memoria eroilor din comuna Coşeşti căzuţi pe front în Primul Război Mondial.

Pentru că este un moment unic, când îi omagiem pe cei care, acum 100 ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil, unirea tuturor românilor, primarul Nicolae Pană îi invită pe locuitorii comunei Coşeşti să i se alăture, să vină cu toţii îmbrăcaţi în costume naţionale, pentru a comemora aşa cum se cuvine eroii căzuţi pe câmpurile de luptă.

“În mod sigur, Centenarul este un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război. Din acest motiv îi invit pe toţi locuitorii comunei noastre ca duminică, 2 septembrie, cu începere de la ora 11.00, să vină îmbrăcaţi în costume naţionale, la biserica din Leiceşti, unde vom aprinde “Flacăra Centenarului” în memoria eroilor din comuna Coşeşti căzuţi pe front în Primul Război Mondial. Pe lângă faptul că localitatea noastră este cunoscută ca una unde portul popular s-a păstrat cu sfinţenie, prin purtarea costumelor tradiţionale la acest eveniment vom arăta şi mai mare respect pentru jertfa eroilor noştri”, a declarat primarul Nicolae Pană.

După acest moment, toată lumea este invitată în pitoreasca “Valea Păcurarului” unde petrecerea şi voia bună vor da startul celei de a XIV-a ediţie a “Festivalului Ţuicii”.

Comments

comments