Uneori, nu ştim ce Dumnezeu avem. Dacă am şti, am fi deja în Împărăţie, fiinţa noastră ar fi îndumnezeită. Din păcate, noi mai degrabă îl modelăm pe Dumnezeu după mintea noastră. Îl interpretăm după cum ne este nouă viaţa, nu după cum este El. Asta deşi scrie în Biblie: „Să nu vă lăsaţi înşelaţi; să nu râdeţi de Domnul: căci ce a semănat omul, aceea va şi culege”.

Iată povestea tragică a vieţii unor bărbaţi şi femei celebri care l-au luat în râs pe Dumnezeu:

John Lennon (Beatles): „Creştinătatea va dispărea… Noi suntem mai cunoscuţi decât Iisus”

Cu câţiva ani înainte de a muri, celebrul cântăreţ John Lennon, membru al formaţiei Beatles, a declarat într-un interviu pentru o revistă americană: „Creştinătatea va lua sfârşit, va dispărea. Nu este nevoie să îmi susţin această idee. Sunt sigur. Nu am ce spune despre Iisus, însă cei ce-l urmau erau oameni prea simpli, astăzi noi suntem mai cunoscuţi decât el”.
Pe 8 decembrie 1980, John Lennon a fost împuşcat mortal în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

Preşedintele Braziliei, Tancredo Neves: „Nici Dumnezeu nu mă mai poate îndepărta de la Preşedinţie”

În timpul campaniei prezidenţiale din 1985, candidatul Tancredo Neves a declarat că, dacă ar obţine 500.000 de voturi din partea partidului său, nici Dumnezeu nu l-ar mai putea îndepărta de la Preşedinţie.
Bineînţeles, Neves a obţinut voturile, însă a murit subit chiar la scurt timp după ceremonia de investire în funcţia de preşedinte al Braziliei.

Cântăreţul brazilian Cazuza, în timp ce îşi fuma ţigara, a pufăit fumul în aer şi a spus: „Doamne, asta e pentru Tine”

Agenor Miranda Neto Araújo, cunoscut sub numele de Cazuza, a fost cântăreţ, compozitor, poet şi scriitor brazilian. Faima însă şi-a câştigat-o ca solist şi compozitor al trupei Baron Vermelho. În timpul unui spectacol în Canecio (Rio de Janeiro), în timp ce îşi fuma ţigara, a pufăit fumul în aer şi a spus: „Doamne, asta e pentru Tine”. A murit pe 9 iulie 1990, la vârsta de 32 de ani, de cancer pulmonar, într-un mod groaznic.

Constructorul vasului Titanic: „Nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda”

Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în Atlantic pe 15 aprilie 1912, ora 2.20 dimineaţa.
Vasul a fost construit la şantierul naval Harland and Wolff din Belfast, iar la final, în timpul unei conferinţe de presă, un jurnalist l-a întrebat pe constructor cât de sigur era vasul. Pe un ton ironic, constructorul a răspuns: „Nici chiar Dumnezeu nu îl poate scufunda”. Cred că ştim cu toţii ce a urmat…

Marilyn Monroe: „N-am nevoie de Iisus”

În timpul unui spectacol, celebra actriţă Marilyn Monroe a fost vizitată de predicatorul Billy Graham, care i-a spus că: „Spiritul Lui Dumnezeu l-a trimis să îi predice”.
După ce a ascultat ceea ce avea de spus predicatorul,  Marilyn Monroe a replicat: „N-am nevoie de Iisus al tău”. O săptămână mai târziu, a fost găsită moartă, în apartamentul ei.

Bon Scott, solist AC/DC: „Mă îndrept pe drumul meu… care duce în Infern”

Bon Scott, fostul vocalist al formaţiei AC/DC, într-un cântec din 1979, spunea: „Nu mă opriţi: mă îndrept pe drumul meu, pe drumul care duce în Infern”. Bon Scott a murit pe 19 februarie 1980, la vârsta de 33 de ani, din cauza unei intoxicaţii acute cu alcool.

Campinas – Brazilia (2005). Cu Dumnezeu în portbagajul maşinii…

În Campinas, Brazilia, un grup de prieteni, beţi, au luat, în drum, o altă prietenă. Mama fetei a însoţit-o până la maşină şi, îngrijorată de starea în care se aflau prietenii ei, i-a spus, ţinând-o de mână, în momentul în care se aşezase în autoturism: „Fiica mea, mergi cu Dumnezeu şi fie ca el să te apere”. Iar fata a răspuns: „Poate doar dacă el (Dumnezeu) merge în portbagaj, pentru că aici, înăuntru, e deja plin.”
Peste câteva ore, a sosit vestea că tinerii au fost implicaţi într-un accident mortal, toţi au murit, maşina era de nerecunoscut, însă, în mod surprinzător, portbagajul era intact. Poliţia a declarat că nu vedea în ce mod a putut rămâne intact portbagajul. Spre surprinderea lor, în portbagaj au găsit un carton de ouă – culmea, toate întregi.

Ziarista Christine Hewitt: „Biblia este cea mai proastă carte scrisă vreodată…”

Christine Hewitt (ziaristă şi redactor de emisiuni de divertisment în Jamaica) a declarat că Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este cea mai proastă carte scrisă vreodată. În iunie 2006 a fost găsită arsă în propria maşină.
În concluzie, mulţi alţi oameni importanţi au uitat că nu există niciun alt nume căruia să i se fi acordat atâta autoritate, precum numele Domnului Nostru Iisus Hristos. Mulţi dintre aceştia au murit, numai Domnul Nostru Iisus Hristos a murit şi a înviat şi este viu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI