Cei doi tineri internăuţi care au creat pe Facebook pagina-eveniment „Piteştiul nu îl mai vrea pe Băsescu”, pagină prin care sute de piteşteni au fost chemaţi să participe la protestele din Piaţa Milea, vor fi amendaţi de Prefectura Argeş. „Prin mijloace specifice, am aflat care sunt organizatorii care au făcut acel cont pe Facebook, cunoaştem adresele lor şi vor fi sancţionaţi conform legii.

Este dreptul lor să protesteze, însă trebuie să o facă autorizat! Pot spune că mitingul de duminică a fost oricum, numai „spontan” nu. Au participat membri din partidele de opoziţie, oameni aduşi de la Rociu, Albota sau de prin zone îndepărtate ale judeţului, care nu aveau ei, de la arătură, cum să ştie de Facebook. A fost o chestie organizată, iar acest lucru îl cunoaştem!”, a declarat prefectul Gheorghe Davidescu.
Cei care au realizat pagina de pe Facebook sunt Ionuţ Codrea şi Alexandru Amza, primul fiind angajat la Biroul Notarial Căunei. Trebuie precizat că o mare parte dintre protestatarii de duminică seara au venit în Centru ca urmare a apelului de pe Facebook.
În total, peste 27.000 de argeşeni cu conturi pe Facebook au fost invitaţi la proteste şi peste 3.000 şi-au declarat disponibilitatea de a veni la proteste în zilele următoare. Într-o postare recentă pe Facebook, Ionuţ Codrea estima că, în următoarele zile, numărul protestatarilor „live” de la Piteşti va creşte radical.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI