Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineaţă de joi, 26 noiembrie, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În zonele montane, unde carosabilul este umed iar temperaturile sunt scăzute, există risc de formare a poleiului. Pe câteva drumuri naţionale cu trafic redus (DN67D, DN67C, DN75, DN1R) s-a depus zăpadă, stratul măsurând aproape doi centimetri.

În judeţele Cluj şi Bihor ninge pe DN1, în zona Huedin – Piatra Craiului, însă nu s-a depus zăpadă pe partea carosabilă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Tot pe DN1, pe raza localităţii clujene Gilău, se circulă pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În scurt timp, traficul rutier va fi reluat în condiţii normale.

În judeţul Prahova, în perioada 16 –€・30 noiembrie 2015, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 –・18:00, iar vinerea între orele 08:00 şi 14:00, pe DN1, la kilometrii 109+520 şi 114+886 de metri, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, din cauza unor lucrări care se execută la două poduri, în Comarnic şi în zona Posada (Valea Orăţii). De asemenea, la kilometrul 89+313 metri, între Băneşti şi Câmpina, se circulă restricţionat, pe două dintre cele patru benzi ale podului peste râul Doftana.

Tot în judeţul Prahova, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 –・133+450 de metri.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpat, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice –€・indicativ AND 525/2013.
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov –・Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău –・Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei –・Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte –・Cheia –・Săcele, DN1 Săcele –・Braşov; 
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău –・Ploieşti, DN 1A Ploieşti –・Cheia –・Săcele, DN1 Săcele –・Braşov.

Până în data de 30 noiembrie 2015, din cauza lucrărilor care se execută pe DN66 Bumbeşti-Jiu –・Petroşani (kilometrii 93+500 –€・126+000), circulația se desfăşoară restricţionat pe anumite segmente, cu dirijarea traficului pe un singur sens de deplasare.

Pe DN5(E85), din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria. Recomandăm conducătorilor auto să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei: Calafat (rutier); Negru-Vodă (rutier); Vama Veche (rutier); Bechet (trecere cu bacul); Zimnicea (trecere cu bacul); Călărași (trecere cu bacul).

Având în vedere mesajul de atenţionare meteorologică cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil până vineri, 27 noiembrie, la ora 9:00 , le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Amintim, totodată, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei anvelopele de iarnă sunt obligatorii.
Conform informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, începând cu ora 3:00, au fost suspendate manevrele în portul Midia, din cauza vântului puternic.

Comments

comments