După Eugen Fieraru, care a fost exclus din profesie după ce s-a abătut de la normele profesionale, un alt executor judecătoresc, Adrian Negoescu, s-a ales cu plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie şi cerere de excludere din Uniunea Executorilor în urma unor acţiuni considerate nu tocmai legale. Reclamantul său nu este altul decât Silviu Mihăilescu (foto), fostul director al regiei Apă-Canal din subordinea Consiliului Judeţean Argeş, aflat într-un lung şi complicat proces de partaj cu fosta sa soţie. 

Adrian Negoescu este acuzat, potrivit plângerii depuse la DNA, de înşelăciune şi asociere în grup infracţional, pentru că în cadrul dosarului de executare silită, la solicitarea fostei soţii a lui Mihăilescu, nu a respectat legea şi, cu bună ştiinţă, a încercat să îl păcălească, încercând să îi ia nu numai jumătate din avere, cum stipula hotărâre judecătorească, ci întreaga avere, şi, pe deasupra, să-l mai scoată şi dator!

Concret, în urma partajului, fostul director al Apă Canal era dator soţiei jumătate din ceea ce realizaseră împreună, în timpul căsniciei, respectiv un teren de 1000 de metri pătraţi şi o casă, un foişor şi un garaj la Bradu, partea acesteia valorând  2,8 miliarde de lei vechi.
Imediat după  pronunţarea deciziei finale din instanţă şi începerea executării, el i-a achitat, pe bază de proces verbal, 1 miliard, rămânând să îi dea şi diferenţa. Dat fiind că decizia a fost în 2012 iar între timp valoarea casei şi terenurilor a scăzut considerabil, omul a decis să facă constestaţie la executare şi să ceară recalcularea valorii de plată. Expertizele efectuate au evaluat terenul şi casa la numai 3 miliarde în loc de 5,6, cum a fost iniţial, astfel că jumătatea soţiei s-ar fi ridicat la doar 1,5 miliarde.
Într-o altă încercare de executare silită derulată de fosta soţie, acum un an, valoarea stabilită era de doar 2,8 miliarde, deci chiar mai mică.

Numai că, acum, executorul la care a apelat, Adrian Negoescu, a încercat să îşi ajute clienta chiar mai mult decât prevedea legea. A supraevaluat terenul, fără casă şi restul construcţiilor, de trei ori, 1.140.000.000 faţă de doar 440 de milioane, cât era în evaluările vechi, şi l-a scos la licitaţie, menţionând că pe el se află o casă de locuit, un foişor şi un garaj, fără a le evalua însă şi a cere preţ pe ele. Practic, îl acuză Silviu Mihăilescu, acestea ar fi date “Bonus”・pentru cel ce ar cumpăra terenul! Nimeni altcineva, spune acesta, decât chiar fosta soţie! Care, astfel, ar pune mâna pe absolut tot, plus miliardul deja primit ca despăgubire, rămânând ca el să îi mai fie încă dator alte 760 milioane de lei !

“€O înşelăciune fantastică şi o ilegalitate! Dacă şi alţi executori judecătoreşti au mai avut diverse abateri, ăsta e un caz… Să ignori hotărârea de partaj, unde se spune ce trebuie făcut, care sunt bunurile comune şi să iei debitorului absolut tot, ba chiar să îl mai scoţi şi dator…”, spune Silviu Mihăilescu.
Plângerile au fost înaintate atât la DNA Bucureşti cât şi la Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti, cu cerere de excludere din profesie şi suspendarea sa până la soluţionarea dosarului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI