Nici nu s-au distribuit încă toate cardurile de sănătate că mulţi dintre cei ce le-au primit le-au şi pierdut deja! Sau le-au stricat! Majoritatea, încercând faimoasa schemă cu scosul celor 3000 de euro de pe el, potrivit intoxicării ce a circulat pe Facebook.

Potrivit datelor oficiale ale Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, la data de 14 mai, statistica în ce priveşte distribuirea cardurilor arată astfel: instituţia a primit retur de la Posta Romana un număr de 27.280 carduri, dintre care  6.190 de carduri au fost predate asiguraţilor şi 17.730 medicilor de familie, la sediul CAS mai existând încă 3.360 de carduri neridicate.

În numai două săptămâni de când au fost declarate obligatorii şi au trebuit folosite la medici sau farmacie, CAS a primit  757 de solicitări pentru adeverinţe de înlocuire a cardurilor eliberate, cele mai multe fiind pentru pierdere, furt sau deteriorare, şi doar câteva vând ca motivaţie numele inscripţionat greşit sau schimbarea de nume prin căsătorie sau divorţ după data de editare a documentului.
 
Numărul adeverinţelor de înlocuire a cardurilor refuzate din motive religioase este în Argeş de 132.

Valabilitatea acestui tip de adeverinţă este de 90 de zile, după care trebuie făcută o nouă solicitare. Potrivit oficialilor CAS Argeş, cei care au refuzat docuemntul sunt, în principiu, refracctari laidea că acesta are încorporat un CIP. Asta, deşi, în acelaşi timp, folosesc un card bancar cu acelaşi sistem, de stocare a datelor!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI