RÂDEA CIOB DE OALĂ SPARTĂ! Cu câteva ore înainte să fie reţinut de DNA, într-un interviu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, făcea mişto de politicienii care primesc şpagă.

La scurt timp „mitul” Oprescu s-a transformat „în mită”.

Arestarea primarului capitalei, Sorin Oprescu, a fost, fără îndoială, un şoc. Cu atât mai mult cu cât doar cu câteva ore înainte de a-i fi puse cătuşele de către DNA, Oprescu îi acorase un interviu ziaristei Ioana Răduca, de la Antena 3, în care vorbise mult şi cu patimă de cei care iau mită şi îi înfierase pe cei care au „stricat” imaginea demnitarilor, atrăgând şi asupra funcţionarilor cinstiţi, din care spunea că face parte, suspiciunea şi ruşinea de a fi „şpăgar”.

Ba chiar şi-a permis şi glume şi ironii la adresa celor arestaţi deja, cum ar fi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. „Eu unul, nu mă scol a 6 dimineaţa să mă bărbieresc, ca să mă găsească DNA-ul aranjat!” a afirmat acesta, cu trimitere directă la edilul Puiteştiului.

Jurnalista Ioana Răduca a publicat pe blogul său, ioana-raduca.ro mai multe articole în care a redat cum a decurs întâlnirea cu Oprescu şi ce alte afirmaţii a mai făcut acesta.

„Ieri, la ora prânzului, cu doar câteva ore înainte să fie reţinut sub acuzaţia de luare de mită, am realizat un interviu cu Sorin Oprescu. Era stabilit de acum o lună şi norocul jurnalistului a făcut să fie cea mai recentă declaraţie a primarului. E un interviu despre proiectele din capitală, candidatura la prezidenţiale, şpagă, consilieri arestaţi, familie şi medicină. În lumina ultimelor informaţii, cea mai interesantă parte e cea despre justiţie şi comisioane. Spunea că se teme că balanţa justiţiei nu e echilibrată, că se ştie curat şi doarme liniştit noaptea, dar e speriat de avalanşa de delaţiuni de la DNA… După interviu, a rămas la Mogoşoaia cu mai mulţi oameni din echipa sa. Spre seară, ar fi luat mită. Procurorii spun că era în mijlocul unei reţele care îşi lua partea din contractele pe bani publici” a scris aceasta pe blog.

„Nu părea să fie stresat. Doar obosit. Recunoştea că doarme puţin, dar nu din pricina stresului – spunea Sorin Oprescu – ci pentru că ziua e la Primărie, noaptea se mai duce să opereze că trag de el diverşi prieteni. A tuşit mult, probabil din pricina fumatului. A spus bancuri când s-a oprit camera de filmat. Cine l-a mai întâlnit, ştie că aşa îi e felul. I-a înjurat pe cei care se ocupă de învârteli şi nu-şi văd de treaba lor. Spunea că nu se trezeşte la 6 dimineaţa să se bărbierească ca să îl găsească DNA-ul pregătit şi nici nu doarme în pantofi… ca să o poată lua la fugă” a mai povestit Ioana Răduca duminică seară, în emisiunea lui Mihai Gâdea.
Tot duminică seară, după miezul nopţii, pe numele lui Sortin Oprescu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Comments

comments