„În PDL este nevoie de un suflu nou”

Alegerile de duminică de la PDL Piteşti sunt cruciale pentru viitorul acestui partid din două motive: în primul rând pentru că Piteştiul deţine cel mai mare bazin electoral al Argeşului, iar în al doilea rând pentru că organizaţia de aici este nucleul dur al oricărui partid. Omul care pleacă cu cele mai mari şanse de a câştiga funcţia de preşedinte al PDL Piteşti este consilierul local Mihai Tudor, unul dintre liderii noii generaţii a democrat-liberalilor argeşeni. Deşi nu are o vârstă prea înaintată, Mihai Tudor se numără printre cei mai vechi membri ai PDL, partid pe care nu l-a părăsit, indiferent de momentele dificile prin care a trecut de-a lungul timpului.

„Alegerile de duminică nu înseamnă o luptă în interiorul PDL, ci mai degrabă o luptă pentru viitorul nostru politic”

Domnule consilier, ce aşteptaţi de la alegerile de duminică?
În primul rând să câştig, dar cel mai important lucru este acela ca alegerile de duminică să  însemne un nou început pentru cea mai mare organizaţie a PDL Argeş. Nu vreau să judec sau să critic pe cineva, pentru că alegerile de duminică nu înseamnă o luptă în interiorul PDL, ci mai degrabă o luptă pentru viitorul nostru politic, aici, la Argeş. Este cât se poate de clar că în PDL Argeş se simte nevoia unui suflu nou, care să pregătească partidul pentru viitoarele bătălii electorale. Avem un preşedinte tânăr, în persoana deputatului Cătălin Teodorescu, şi cred că, alături de el, putem începe o nouă reconstrucţie politică, din toate punctele de vedere.

Care sunt atuurile cu care vă veţi prezenta duminică în faţa membrilor PDL?
Primul lucru care mă recomandă este acela că niciodată nu am trădat acest partid, indiferent că a fost la putere sau în opoziţie. Dacă ar fi să privim puţin în spate, şi nu prea departe de momentul la care ne aflăm, vor observa ce mulţi eram pe vremea când ne aflam la putere şi ce puţini am mai rămas în opoziţie. Tocmai de aceea, cei care mă cunosc ştiu că nu fac parte din acea categorie de indivizi care acţionează pe principiul: „la plăcinte înainte, la război înapoi”. Aş părea, însă, lipsit de modestie să spun că nu îmi doresc să câştig, dar, prin alegerea mea în fruntea PDL Piteşti, vreau să câştige partidul, deoarece o simplă victorie personală, fără rezultate politice, nu înseamnă nimic nici pentru tine ca om politic, cu atât mai mult pentru cei care ţi-au acordat votul de încredere.

„Proiectul meu politic este să creez o echipă puternică”

Ce proiecte vă propuneţi în calitate de preşedinte al PDL Piteşti?
Proiectul meu politic este să creez o echipă puternică, în măsură să se poată bate de la egal la egal cu celelalte forţe politice din Argeş. De promisiuni neonorate suntem sătui… Priorităţi sunt multe, însă este bine să nu repetăm greşelile din trecut şi, în primul rând, să plecăm la drum cu oameni fideli partidului, care nu vin doar pentru a obţine beneficii în interes personal. Din punctul meu de vedere, forţa unei organizaţii nu stă doar în liderul său, ci în echipa şi membrii care o compun. Atmosfera toxică dintr-o organizaţie se naşte din frustrarea constantă a simplilor membri care, pe bună dreptate, nu înţeleg de ce unii fără calităţi vizibile deosebite ajung să deţină funcţii şi sunt promovaţi la vârf. Îi asigur pe toţi că voi deschide organizaţia de la municipiu către aceia care cred în valorile noastre şi nu către oportuniştii sau aşa-zişii „sezonieri politici”. Repet: mă abţin să vin cu un şir lung de promisiuni. Asta este uşor de trecut pe o foaie. Promit, în schimb, să construiesc o echipă redutabilă, care să nu mai facă figuraţie în alegeri, o echipă care să dea viitorul primar al Piteştiului.

„Politica ultimilor 20 de ani ne-a demonstrat că nimeni nu este de nebătut”

Nu este o misiune imposibilă obţinerea fotoliului de primar al Piteştiului?
Nu, deloc. Şi, când spun asta, nu mă refer la primarul în funcţie. Eu aş vrea să analizăm acest aspect din altă perspectivă. Cine au fost candidaţii care l-au înfruntat pe Tudor Pendiuc de-a lungul timpului şi care a fost valoarea lor? Una este să ai adversar pe Andorra, şi alta pe Spania sau Franţa!!! Politica ultimilor 20 de ani ne-a demonstrat că nimeni nu este de nebătut, dar cu o singură condiţie: să vii cu omul potrivit şi nu cu tot felul de figuranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.