Ilie Stan a părăsit CS Mioveni la Podul Viilor

NEÎNŢELEGERI Tehnicianul de la CS Mioveni s-a enervat că nu a mai fost lăsat să meargă la Curtea de Argeş şi i-a lăsat pe fotbalişti cu ochii în soare în faţa hotelului „Ramada”. Culisele unei demisii surprinzătoare. Tot scandalul a pornit imediat după meciul pierdut de CS Mioveni, la Târgu Jiu. Înfrângerea cu 5-1 l-a enervat peste măsură pe primarul Ion Georgescu, edilul sunându-l pe Ilie Stan la 20 de minute după încheierea jocului. Cei doi s-au certat teribil preţ de peste o jumătate de oră, tehnicianul părând deseori că îşi pierde cumpătul. Discuţia s-a încheiat aproape de miezul nopţii, iar Stan şi-a urcat jucătorii în autocar şi i-a dus direct la hotelul „Posada” din Curtea de Argeş. Acolo, antrenorii au discutat cu jucătorii şi au hotărât să facă totul pentru a spăla ruşinea de la Târgu Jiu.

Autocarul nu a mai venit

Joi dimineaţa, Dumitru Olteanu, preşedintele de la CS Mioveni, a purtat o nouă discuţie cu Ilie Stan. Cei doi au ajuns la concluzia că echipa trebuie să meargă în cantonamentul de la hotel „Posada” pentru a pregăti în linişte jocul de a doua zi cu Sportul Studenţesc. Cele două părţi şi-au dat mâna şi nimic nu prevestea uraganul ce urma să se abată asupra echipei. La ora 12.00, antrenorii şi jucătorii aşteptau autocarul undeva în jurul hotelului „Ramada”, în preajma Podului Viilor, dar acesta nu a sosit. În aceste condiţii, nervos că nu este lăsat să plece în cantonament la Curtea de Argeş, Stan – împreună cu secundul şi antrenorii cu portarii – le-a spus fotbaliştilor că nu mai vrea să continue. Şi-a luat la revedere de la ei, s-a urcat în maşină şi a plecat spre Bucureşti. Zăpăciţi, fotbaliştii au plecat spre case fără a mai înţelege ceva.

Tunaru, conducătorul delegaţiei

În acest timp, situaţia s-a tensionat şi mai mult la sediul clubului. Auzind că echipa a rămas fără antrenor, Răzvan Tunaru împreună cu Olteanu au hotărât să strângă din nou echipa la Mioveni şi apoi să plece spre Curtea de Argeş. Programul echipei trebuia continuat fără a se pune în pericol desfăşurarea partidei cu Sportul Studenţesc. Toţi oficialii clubului din Mioveni au început să-l sune pe Stan, dar acesta şi-a închis telefonul. Cu chiu cu vai, la ora 16.00, lotul CS Mioveni a ajuns la Curtea de Argeş, avându-l în frunte pe Tunaru. Nimeni nu avea nicio explicaţie în legătură cu  plecarea lui Stan.

Căutări în miez de noapte

Nici primarul din Mioveni nu a stat cu mâinile în sân. L-a sunat în continuu pe Stan, dar antrenorul principal nu a dorit să mai discute cu cineva. Se punea acum întrebarea cine face echipa pentru jocul cu Sportul şi, mai ales, cine va sta pe bancă în postură de antrenor. Joi noaptea, Dumitru Olteanu a mers în cantonamentul de la Curtea de Argeş, i-a liniştit pe jucători şi a încercat să le explice că se face tot posibilul pentru a-l întoarce din drum pe Stan. Fotbaliştii au fost trimişi la culcare, iar oficialii de la Mioveni au continuat să-l caute pe tehnician.

Antrenor de conjunctură

Nici vineri dimineaţa antrenorul nu a răspuns la telefon şi toată lumea s-a convins de faptul că Stan nu se va mai întoarce. Şefii grupării galben-verzi s-au decis să facă ei echipa care va juca seara şi pe bancă să stea Tunaru, împreună cu preparatorul fizic. Cei doi au anunţat echipa de start la ora 17.00, după care s-a plecat spre stadionul din Mioveni. Chiar şi la acea oră primarul Ion Georgescu a încercat să discute cu Stan, dar acesta din urmă nu a acceptat. La ora 19.00, lotul galben-verde a ajuns la Mioveni, avându-l antrenor de ocazie pe Răzvan Tunaru.

Prima a fost anunţată la vestiar

Extrem de îngrijorat, primarul Ion Georgescu a discutat la stadion cu jucătorii, le-a explicat că nu este vinovat de plecarea tehnicianului, după care le-a promis băieţilor că vor avea o primă consistentă, în caz de victorie. Mai mult, edilul le-a spus fotbaliştilor că are mare încredere în ei, după care a plecat glonţ spre tribuna oficială, unde a luat loc alături de Dumitru Olteanu. Cu Tunaru antrenor, Dică şi compania au intrat pe teren decişi să câştige, iar în cele din urmă, victoria le-a revenit, cu scorul de 2-1. De remarcat însă faptul că oficialii de la Mioveni îl contactaseră între timp pe Mihai Stoichiţă, acesta venind la stadion pentru a vedea la lucru posibila sa nouă echipă.

Negocieri cu Stoichiţă

După bucuria firească de la finalul jocului, şefii clubului s-au dus să discute cu Stoichiţă. Cele două părţi au negociat până după miezul nopţii, dar nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Atât tehnicianul cât şi preşedintele clubului au hotărât să se vadă din nou duminică, aşa că antrenorul a plecat spre casă. Speriaţi că nu vor ajunge însă la nicio înţelegere cu Stoichiţă, oficialii argeşeni au început să caute febril şi alte variante, printre care Marian Pană, Tibor Selimeş sau Ion Marin. Duminică însă, antrenamentul echipei din Mioveni a fost condus de Mihai Stoichiţă, ajutat de secunzii Stancu şi Stoica. Dacă Telu Stancu era oricum antrenor angajat la Mioveni, ceilalţi doi doar au ajutat momentan echipa. Rămâne doar ca oficialii clubului să se înţeleagă cu Stoichiţă şi acesta să fie numit, în această săptămână, antrenor principal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.