Iani Popa, un papagal politic bine îngrijit și atât

Nu mă număr printre jurnaliştii care profită de faptul că pot scrie într-un ziar despre oricine şi orice. Nu este stilul meu, asta în ciuda faptului că sunt acuzat că aş fi mai apropiat de cei din PDL decât de membrii altor partide. Până la urmă, este dreptul fiecăruia să creadă ce vrea, atâta vreme cât tu, ca jurnalist, ai conştiinţa împăcată că nu eşti produsul unui partid sau om politic. A fi prieten cu un unul sau mai mulţi politicieni dintr-un partid nu înseamnă neapărat că eşti şi trompeta sau tonomatul în care ei bagă banu’ şi iese articolul. Asta în ceea ce mă priveşte. Duminică, însă, la Ziua comunei Moşoaia, am aflat că, mai nou, aş fi „spionul celor de la PDL”. Nici asta nu m-ar fi deranjat, dacă această remarcă nu era făcută de un maimuţoi politic numit Iani Popa. Îl cunosc bine pe individ şi tocmai de aceea am decis să-i răspund, dar nu în calitate de „spion PDL”, care, vezi Doamne a mers duminică la Moşoaia ca să-l urmărească pe „marele strateg politic” Ion Popa, cum se pupă el cu babele. Bine, acum să nu credeţi că a sărit cineva să-l ia în braţe pe Popa, care, după mersul de pisică printre bălţile de apă, părea mai degrabă un lăutar venit să cânte la Ziua comunei Moşoaia. Frustrările lui Popa, în legătură cu subsemnatul vin din faptul că nu l-am lăudat niciodată şi pe el în ziarul pe care îl conduc, ba, dimpotrivă, noi am fost primii care am publicat acea scrisoare prin care colegul său de partid, primarul din Băbana, Bebe Ivan, îi făcea o radiografie perfectă de parvenit.
Ca să se apere de aşa-zisele atacuri din „Universul argeşean”, Iani Popa a lansat peste tot ideea că tot ce apare negativ despre el sunt comenzi venite dinspre PDL… Dacă i-aş fi publicat, în schimb, acele discursuri seci, pline de idei răsuflate, din conferinţele de presă, şi aş mai fi accentuat şi faptul că a început să producă şi gândirea lui Iani Popa, să vezi ce frumos şi deştept era Ionuţ Stanciu!
Dar nu acesta a fost scopul care m-a făcut să-mi pierd timpul scriind despre cel care nu a obţinut niciodată nimic în politică prin merite personale, ci întotdeauna l-au pus alţii acolo unde a fost. Nici măcar atunci când era mare bişniţar de Dacii nu era meritul lui, ci al lui Constantin Stroe, care, din respect pentru taică-su, îi dădea şi lui o maşină- două pe săptămână ca să aibă cu ce să-şi cumpere un costum de blugi şi un ceas cu melodii din talciocul de la Timişoara.
Dar să revenim la Ionuţ Stanciu, „spionul PDL”, în viziunea lui Popa. În urmă cu patru ani, pe vremea când lucram la „Jurnalul de Argeş”, în timpul alegerilor parlamentare, l-am susţinut pe Florin Călinescu, pe atunci candidat la Senat pe Piteşti din partea PNL. La acea dată, pentru cei care nu-şi mai aduc aminte, liberalii erau la guvernare şi Iani Popa, prefect. La fel de pupincurist ca şi astăzi, nu de puţine ori acesta îi spunea lui Florin Călinescu să fie atent la persoana mea: „Florine, ai grijă ce vorbeşti în prezenţa lui Ionuţ Stanciu, că ăştia de la Jurnalul de Argeş sunt oamenii lui Nicolescu şi el a fost plasat special lângă tine ca să-ţi afle toate mişcările pe care le faci”.
Nu bat câmpii, iar aceste afirmaţii ale lui Iani Popa pot fi confirmate şi de Florin Călinescu, şi de primarul din Băbana, Bebe Ivan. Aberaţiile lui Popa, cum că eu eram „spionul” lui Nicolescu, plasat lângă actor, nu au fost crezute de Florin Călinescu, cel cu care eu am şi astăzi o relaţie foarte apropiată, în vreme ce despre Iani, cunoscutul om de televiziune a spus tot timpul că este un venetic şi o nulitate în politică.
Şi pentru că tot suntem la ora dezvăluirilor, haideţi să vă mai spun una tot din timpul campaniei de acum 4 ani! Dacă la discuţia despre subsemnatul, atunci când Iani îi avertiza pe Călinescu şi pe Bebe Ivan, nu am participat, logic, ci mi-au spus-o cei doi, o să vă dau o transcriere a unei discuţii la care am participat personal, de această dată. Poate că nu aş fi făcut asta – nu am mai spus-o nimănui – dar cred că este mai bine să ştie şi colegii săi din USL, mai ales preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, dacă mai este cazul, câte feţe are acest individ. Discuţia s-a purtat în biroul de prefect al lui Popa, în prezenţa mea şi a lui Florin Călinescu, acesta din urmă revoltat că preşedintele de atunci al PNL Argeş, Adrian Miuţescu, nu îi dădea nicio mână de ajutor.
Mai exact, Călinescu se văita de lipsa locurilor de afişaj stradal din Piteşti, pe care Miuţescu, în calitate de lider de partid, nu le solicitase, oficial, nici de la Primăria Piteşti, nici de la CEZ. Citez din Iani Popa: „O, maestre, păi, Piticu’ (n.red. Adrian Miuţescu) s-a înţeles cu comunistul ăsta de Nicolescu să-l lase în pace pe Colegiul din Curtea de Argeş, unde el visează să ajungă deputat, şi să te şunteze pe tine la Piteşti. Din acest motiv nu a făcut cerere de la partid pentru stâlpi şi locuri de afişaj electoral în Piteşti. Ştiu sigur că Piticu’ s-a întâlnit cu Boureanu şi Nicolescu şi au trasat împreună colegiile, fiecare în funcţie de interese. Păi, de mine îi este cel mai frică lui Nicolescu şi, ca să nu candidez eu pe Câmpulung la Senat, să-l bat pe Florea Costache de la PSD, Miuţescu i-a făcut jocul lui Nicolescu şi l-a adus pe Mircea Diaconu, care nu are nicio şansă”.

După Călinescu, Iani Popa l-a turnat pe Nicolescu şi la senatorul Mircea Andrei

Acelaşi personaj, care acum umblă acum la braţ cu preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, şi înfierează cu mânie proletară PDL-ul, i se plângea în urmă cu un an, la un şpriţ, şi senatorului Mircea Andrei, la scurt timp după venirea acestuia la şefia organizaţiei din Argeş. „Mircea, tu ca să-l baţi pe Nicolescu, trebuie să scapi mai întâi de căţeii de pe lângă tine. Toţi sunt oameni plasaţi de Nicolescu acolo, au mâncat ani de zile din mâna lui”.
Sunt convins că la cât de şulfă este Iani Popa va nega toate acestea, dar senatorul Mircea Andrei şi primarii care au fost de faţă – nu are rost să-i mai nominalizez acum, din motive electorale – dar şi alte persoane prezente, pot confirma spusele mele.

Scrisoare deschisă către Biroul Politic al PNL Argeş, d-lui preşedinte Ion Popa

Scurtul drum de la cârlan politic, adică exponentul noii generaţii politice din Argeş, aşa cum se visa Iani Popa, la mârlan politic a fost parafrazat cel mai bine de primarul din Băbăna, Bebe Ivan, într-o scrisoare deschisă pe care acesta a adresat-o, în aprilie 2011, Biroului Judeţean al PNL Argeş, dar şi şefului său, Iani Popa.

Stimaţi colegi,

Sunt nevoit să mă adresez dumneavoastră deoarece, în ultima perioadă, am ajuns să deranjez preşedintele organizaţiei…prin apariţiile mele nenumărate în presa locală şi în emisiunile TV, motivând că m-am mutat la PDL… Dacă apar în presă sau la TV, apar fără să plătesc, nu ca domnul preşedinte Popa care, pe banii noştri, apare săptămânal cu „plagiate” din cuvântările liderilor de la Bucureşti…
Domnule Ion Popa, sunteţi singurul prefect care nu aţi ajutat în campania electorală partidul cu NIMIC. V-aţi folosit de o lege, că sunteţi apolitic, aţi jucat la două capete, iar partidul a pierdut peste 5 procente datorită lipsei de implicare a „Măriei Voastre”!
Nu ne puneţi pe noi să cotizăm pentru ca domnia voastră să-şi facă imagine! Cine vrea să facă politică, trebuie să aibă bani, să cheltuiască bani. Dumneavoastră aveţi posibilitatea, deoarece, poate nu aţi văzut, îmi este jenă să bag maşina mea de 3.000 de euro în curtea partidului, lângă maşina dumneavoastră de 45.000 de euro.
Îmi este greu să stau lângă dumneavoastră, care aveţi un ceas de peste 3.000 de euro, deoarece eu nu am ceas, eu mă îmbrac cu cămăşi  româneşti, mă îmbrac şi de la second hand…
Ameninţarea făcută de dumneavoastră:  „Cei care vor pleca din PNL – mă voi ocupa personal de comunele lor şi le voi demonstra că aceştia nu vor mai câştiga alegerile”, denotă stilul dumneavoastră de mojic, răzbunător şi fără caracter! Nu am văzut nicio competiţie să o câştigaţi detaşat şi să vă arătaţi adevărata dumneavoastră valoare, poate, dacă nu aveaţi în spate numele şi persoana tatălui dumneavoastră eraţi şi astăzi un simplu… cetăţean al oraşului Piteşti! Nu ştiţi decât leul şi cotizaţia. Aţi ajuns un papagal bine îngrijit, care îşi aranjează firele de păr, atât câte i-au mai rămas, înainte de a mai scoate o „prostie” din gură…

Cu consideraţiune,
Primar, Ivan Vasile Bebe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.