Prezent la conferinţa de presă a PNL Argeş, senatorul Iani Popa, lider de grup al senatorilor liberali, a explicat cum va proceda partidul la votul pentru legea votului prin corespondenţă.

„€Mâine va fi şedinţa de Birou Permanent iar apoi, luni, şedinţa comisiei de Cod Electoral. Proiectul care va fi pus în dezbatere este, în forma actuală, aproape identic, 99%, cu cel pe care noi, PNL-ul, l-am depus încă din luna martie. Proiect pe care l-am realizat cu Autoritatea Electorală Permanentă, ONG-urile şi reprezentanţii Diasporei. Se pot depune amendamente până luni la ora 10,00, dar noi nu vom depune nici unul pentru că, aşa cum am spus, proiectul este la fel cu cel depus de noi. Însă, asta nu înseamnă că reprezentanţii celorlalte partide nu vor avea amendamente. La ora 17,00 legea va intra la votul final dar precizez încă de acum că, dacă vreunul dintre amendamentele depuse de celelalte partide care schimbă radical sau fac imposibilă aplicarea legii trece de vot, noi nu vom vota legea! Suntem pregătiţi să ne opunem unei legi făcute doar de dragul opiniei publice, care să nu poată fi aplicată în realitate!”a declarat Iani Popa.

Senatorul liberal a mai precizat că dacă totul merge însă bine, iar legea va trece şi de Camera Deputaţilor, pe 4 sau 5 noiembrie ar putea fi posibil ca actul normativ să pleca către Preşedinţia României, pentru promulgare. 

Comments

comments