Românii vor putea plăti în viitorul apropiat rovinieta și prin alte modalități decât cele din prezent, prin aplicații web securizate și soluții de plată în linie cu evoluția comerțului online.

 

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, reprezentanții CNADNR au arătat deschidere la propunerile transporatorilor care prevăd îmbunãtățirea legislației în domeniu în sensul extinderii mijloacelor prin care se poate face plata rovinietei.

Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România a înaintat către CNADNR mai multe propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de plată a rovinietelor, prin facilitarea accesului utilizatorilor români și străini ai infrastructurii rutiere la aplicații web securizate și oferirea de metode de platã cât mai accesibile utilizatorilor, la alegerea acestora în linie cu evoluția comerțului la distanțã.

Pe 12 octombrie, în urma unei întâlniri dintre reprezentanții UNTRR și oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii să poatã cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele și mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate.

Comments

comments