Holcim România și Fundația Leaders lansează programul Leaders Explore și oferă 25 de burse elevilor din zona Câmpulung-Muscel

Holcim România și Fundația Leaders lansează programul Leaders Explore și oferă 25 de burse elevilor din zona Câmpulung-Muscel. Holcim România oferă 25 de burse elevilor din zona orașului Câmpulung care sunt acceptați în programul Leaders Explore, dezvoltat de către Fundația Leaders. Compania se implică activ în proiecte destinate comunitățiilor din vecinătatea orașului Câmpulung-Muscel, unde deține și operează o fabrică de ciment.

Astfel, Holcim România și Fundația Leaders invită elevii de liceu din orașul Câmpulung să se înscrie până pe 30 mai 2019 în programul Leaders Explore, singurul program din România care completează cei patru ani de învățământ formal din perioada liceului cu un an de educație non-formală.

„€Prin acest program, dorim să contribuim, împreună cu Fundația Leaders, la creșterea nivelului aptitudinilor elevilor, să îi ajutăm să își realizeze potențialul și să îi ghidăm spre o alegere educată în carieră. Rezultatele primei ediții, desfășurată în 2018 în Oradea, ne-au motivat nu doar să continuăm programul ci să îl și extindem” a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație & Resurse Umane Holcim România.

În luna mai, Fundația Leaders derulează în liceele din zonă o caravană cu scop de informare și de înregistrare a înscrierilor în program, după aceasta urmând să aibă loc procesul de selecție, format din aplicații online și interviuri.

Experiența educațională se desfășoară în mod aplicat, folosind comunitatea ca un cadru de învățare și urmărind dezvoltarea abilităților de leadership: liceenii descoperă nevoile din comunitate prin realizarea de interviuri pe stradă, interacționează cu autoritățile locale și demarează proiecte în comunitate.

”€Programul Leaders Explore reprezintă experiența celor 19 ani de transformare a peste 6.500 de liceeni în lideri ai generației lor. Ne bucurăm că, alături de Holcim România, avem ocazia să transferăm acest know-how liceenilor argeșeni și că putem să îi ajutăm să-și răspundă la întrebări importante, precum: cine sunt, unde vreau să ajung și cum fac acest lucru?” a adăugat Beatrice Alexandrescu, Director de Programe Fundația LEADERS.

Curicula programului Leaders Explore cuprinde opt sesiuni de training care dezvoltă competențele viitorului pentru elevi, ateliere de orientare vocațională, implicarea și dezvoltarea de proiecte cu impact real în comunitate și seminarii cu lideri și mentori inspiraționali, care vor avea loc în intervalul iunie – noiembrie 2019.

Programul Leaders Explore se află la a doua ediție, proiectul pilot fiind implementat în anul 2018 în orașul Oradea și zonele adiacente. Anul acesta, Holcim România extinde acoperirea programului alături de Fundația Leaders și în orașul Câmpulung-Muscel.

Pentru a susține eforturile elevilor care se înscriu și sunt acceptați în program, compania oferă în total 50 de burse.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre Fundația LEADERS

Fundația Leaders este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este o organizație care susține oamenii cu valori și principii și ne dorim ca prin programele noastre, Explore, Experience și Challenge, să desăvârșim procesul de formare a liderilor. Până în prezent peste 26000 de tineri au parcurs programele LEADERS în peste 85 de localități și 150 de unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here