Aflaţi la ce secție de votare sunteţi repartizaţi la scrutinul de duminică, pentru alegerile europene și referendum. Accesaţi online Registrul electoral

Aflaţi la ce secție de votare sunteţi repartizaţi la scrutinul de duminică, pentru alegerile europene și referendum. Accesaţi online Registrul electoral. Duminică, 26 mai, este programat scrutinul pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European. Simultan, în aceleaşi secţii de votare, se va desfăşura și referendumul național convocat de președintele țării prin care cetăţenii români sunt cheamaţi să răspundă la două întrebări legale de justiţie.

Fiecare cetățean este arondat unei secții de votare din raza domiciliului său și acolo trebuie să voteze dacă este acasă. Dar, se poate vota, de principiu, la orice secție de votare, dacă se întâmplă să nu fie în localitatea în care își au domiciliul, potrivit legii. Ei vor fi înscrişi pe listele suplimentare, în baza actului de identitate. Dar, în cazul în care se află în localitatea de domiciliu, românii pot vota doar la secția de votare la care sunt arondați.

Cetățenii sunt distribuiți pe listele electorale permanente ale secțiilor de vot în funcție de domiciliul din actul de identitate. În cazul în care nu știi exact la ce secție de votare ești arondat, poți accesa online Registrul Electoral.

Acolo trebuie introdus codul numeric personal și numele de familie, apoi portalul va afișa care este secția de votare la care trebuie să te prezinți în cazul în care te duci la vot duminica aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here