Moda piercingurilor ţine deja de ani buni. Fie că şi le pun în sprânceană, în ureche, în buză, în limbă sau sub gură, bărbaţii cred că atrag atenţia în acest fel. Foarte mulţi poartă cercei cu diverse pietre preţioase sau chiar cu diamant, accesorii care până acum ceva vreme erau purtate doar de femei.

Cei care doresc să nu arate vulgar, dar să poarte totuşi bijuterii, este bine să evite brăţările şi lanţurile groase şi să renunţe la cercei, spun specialiştii. Designerii spun că lanţul nu trebuie să se vadă de sub cămaşă sau de sub tricou, iar cu cerceii nu se merge la locul de muncă. Se pune accentul mai mult pe timpul liber, deoarece aceste accesorii sunt o indicaţie socială deosebit de importantă în ceea ce-i priveşte pe cei de sexul masculin.

Podoabele ostentative pot fi şi vulgare, dar şi pot scoate bunul gust în evidenţă. Totul ţine de gusturi. Ghiulurile, ceasurile cu pietre preţioase, genţile sau cerceii au devenit un trend în ceea ce priveşte accesoriile bărbaţilor.

Ei pot purta bijuterii fără să pară vulgari dacă ştiu să fie în ton cu vârsta, spun specialiştii. Un cercel simplu într-o ureche nu trebuie neapărat să fie vulgar. Dacă este unul discret, bărbatul care îl poartă poate părea mai interesant, însă ridicolul nu este departe. Mulţi ar face orice să-şi arate statutul social.

Pe  unele site-urile de specialitate, psihologii spun că mulţi bărbaţi investesc o groază de bani în imagine, pentru a se distinge de alţii, încercând să pară originali. Dacă la noi se împopoţonează cu diverse accesorii, în alte societăţi, elita se distinge prin diverse simboluri sau cluburi în care aceştia se înscriu. Trendul a fost pornit de celebrităţi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI