Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% şi pentru apă.

Propunerea a fost lansată în discuţie odată cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal, măsură care ar putea sprijini agricultura , în special sectorul de irigaţii.

„Mai discutăm de TVA la apă, a fost o idee lansată de reducere la 9% a TVA la apă. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultură, coroborat cu sistemul de irigaţii, sunt convins că şi reducerea TVA la 9% la apă va fi un imbold foarte important”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai precizat că, în contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente şi băuturi non-alcoolice de la 1 iunie, impactul măsurii calculat iniţial de Finanţe pentru o perioadă de şase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, având în vedere că încasările din primele nouă luni s-au plasat la 100,9%.

„Asta înseamnă că aceste măsuri nu distrug economia, nu dezechilibrează nimic. Problema noastră este că nu vrem să fim totuşi mai îndrăzneţi, România are potenţial. Slovacia, de exemplu, încearcă să reducă TVA la alimente la jumătate, iată că şi alte ţări au o astfel de abordare”, a precizat ministrul.

Comments

comments