Gheorghe Vişan, primarul care vrea să schimbe viaţa locuitorilor din Mărăcineni

Ce v-a determinat să candidaţi la Primăria Mărăcineni? Dumneavoastră sunteţi un om de afaceri de succes, aveţi din ce trăi, cum spune românul.

Aşa este, dar cred că vine o vreme când trebuie să dăm ceva înapoi şi societăţii în care trăim. Am creat zeci de locuri de muncă, plătesc impozite la stat, dar asta nu este suficient pentru Mărăcineni.

Din acest motiv am decis să candidez. Adică să pot face pentru locuitorii din Mărăcineni tot ce am făcut şi pentru mine. Experienţa dobândită în mediul de afaceri îmi va fi benefică în administrarea comunei. Nu am nimic cu cei care s-au aflat în fruntea Primăriei vreme de 22 de ani, nu-i consider rău intenţionaţi pentru nerealizările lor. Cred însă că au făcut atât cât au putut şi cât le-a permis pregătirea şi formarea profesională. Vedeţi, şi omul este ca şi o maşină: dacă ea nu are pe bord mai mult de 100 de km/h, în veci nu va putea circula cu 200 de km/h.

Cu ce proiecte veniţi în faţa electoratului din Mărăcineni?

În niciun caz nu voi veni cu promisiuni electorale pe care nu le pot onora, doar de dragul de a minţi lumea ca să mă voteze. Am un program electoral bine definit, dar pe care îl voi întregi cu propunerile cetăţenilor, deoarece ei sunt primii beneficiari. O prioritate pe care mi-am propus-o este infrastructura. Refacerea tuturor străzilor şi construcţia de trotuare. Şi, când spun asta, nu mă refer la o zonă sau o stradă anume, ci la întreaga reţea de drumuri şi străzi din comuna Mărăcineni. Voi face un inventar strict la ce există, starea în care se află şi, în funcţie de asta, voi stabili planul de bătaie. Un alt capitol ce trebuie urgentat este extinderea utilităţilor în toate satele, pentru că este inadmisibil ca în 2012 unii oameni să trăiască întocmai ca-n Evul Mediu, fără a putea beneficia de condiţii minime de civilizaţie: apă, gaze şi canalizare. Un iluminat public de calitate se află, de asemenea, pe agenda mea de lucru, la fel ca şi modernizarea calităţii actului de învăţământ. Mi se pare inadmisibil să-i punem pe copii să facă naveta la şcolile din Piteşti, doar pentru că noi nu suntem în stare să aducem unităţile de învăţământ la standarde europene. Sunt multe alte lucruri de făcut şi vă promit că o să le duc pe toate la bun sfârşit.

De unde veţi găsi fondurile necesare pentru a putea realiza tot ce v-aţi propus?

Să nu credeţi că nu m-am gândit şi la acest aspect. Vin din mediul de afaceri, unde niciodată nu-ţi propui un proiect fără a identifica şi sursa de finanţare. Pe primul loc va fi atragerea de fonduri europene nerambursabile. Vom face proiecte viabile, care să poată primi finanţare, aşa cum au făcut multe din localităţile judeţului, unde fondurile europene au schimbat condiţiile de viaţă ale cetăţenilor din zonele respective. O altă zonă de unde se pot aduce bani la bugetul Primăriei este atragerea de noi investiţii în comună prin oferirea de facilităţi oamenilor de afaceri. Suntem la doi paşi de Piteşti şi nu cred că un om de afaceri nu ar fi interesat să deschidă o fabrică la noi în comună, dacă primeşte sprijinul autorităţilor locale. Practic, fără investiţii serioase, nu putem creşte nivelul de trai al locuitorilor. Să stai cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean sau la Guvern nu este o soluţie. De fapt, acesta este şi rolul unui primar: să atragă cât mai mulţi bani la bugetul local. Ştiţi cum se spune în comerţ: „ambalajul vinde marfa”, iar noi avem ce le oferi investitorilor la Mărăcineni, dar nu ştim să o facem.

Ce alte priorităţi mai aveţi?

Una pe care toată lumea a văzut-o în ultimii ani. Să facem din Mărăcineni o zonă liniştită, unde cetăţeanul să se simtă în siguranţă şi nu ca până acum, când prin toată presa eram prezentaţi ca o zonă de război. Putem crea un climat civilizat şi fără să ne înjurăm sau să ne dăm în cap. Dacă vom înţelege asta, atunci vom putea construi împreună multe lucruri bune, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile care vor veni după noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.