Gheorghe Frătoaica, Radu Nistor, Iulian Corbu şi Anca Barbu dispar de pe scena politică

RETRAGERI ŞI AVANSĂRI Alianţa pentru Argeş şi Muscel a renunţat pentru Consiliul Local Piteşti la unii dintre cei mai activi consilieri locali, avansând în schimb nume precum Cristina Diculescu şi Radu Bănică. PSD îşi păstrează echipa de forţă, dar a „retrogradat-o” pe viceprimăriţa Gagiu tocmai pe locul 19. Săptămâna trecută, fiecare dintre partidele politice combatante pentru alegerile locale din 10 iunie şi-au depus la Biroul Electoral Judeţean listele de candidaţi atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi pentru Consiliul Local Piteşti. Surprinzător, unii dintre cei mai vechi combatanţi din CL Piteşti vor ieşi nu numai de pe scena disputelor locale, ci şi din peisajul politic argeşean. Definitiv sau doar temporar, rămâne de văzut, însă cert este că ei nu se mai regăsesc acum absolut deloc în postura de candidaţi.
Printre cele mai importante nume se numără doctorul Gheorghe Frătoiaca, Iulian Corbu şi avocatul Radu Nistor, cel mai vocalist pedelist în mandatul actual, precum şi liberala Anca Barbu, o prezenţă constantă în Consiliul Local Piteşti în ultimii 8 ani, care la ultimele alegeri s-a bătut, cu măciuca în mână, chiar pentru fotoliul de primar. Cei patru nu se regăsesc nici măcar pe lista de candidaţi de la Consiliul Judeţean, acolo unde ar fi putut fi avansaţi de partidele lor.
Şi de la PSD este destul de curioasă nominalizarea actualului viceprimar, doctoriţa Liliana Gagiu, tocmai pe locul 19 pe listă, unul care ar putea fi neeligibil, cel puţin la prima strigare după stabilirea mandatelor de consilieri. Aceasta ar putea fi un semn că echipa de conducere a primarului Pendiuc va suporta, după alegeri, ceva modificări faţă de formula actuală, aceeaşi în ultimii 8 ani. Este adevărat însă, celălalt viceprimar, Cornel Ionică, ocupă poziţia a doua pe lista consilierilor, însemnând că Pendiuc se bazează în continuare pe el. O altă „mare” absenţă de remarcat de pe lista PSD Piteşti este cea a lui Gheorghe Oprea, prezenţă veche din 2000, având la activ 3 mandate! Este adevărat însă că vârsta şi starea de sănătate pot fi o cauză credibilă pentru retragerea sa.
Dintre reprezentanţii Alianţei pentru Argeş şi Muscel în actualul Consiliu Local Piteşti se mai regăsesc printre candidaţi doar Ştefan Ciocănel şi Mihail Tudor, iar pe poziţii eligibile se situează Cristina Diculescu sau Radu Bănică.
PSD are în capul listei aceiaşi oameni de bază: Cristian Gentea, Nicolae Zărnescu, Adrian Prodănel, Dumitru Tudosoiu, Silviu Marinescu, Anitte Ionescu. Ei îşi vor întări echipa actuală cu câteva nume, puse pe locuri eligibile: avocata Gabriela Zoană, preşedinta femeilor pesediste piteştene şi Mihai Oprescu – preşedintele tineretului PSD.
Partenerii lor de coaliţie, liberalii, care candidează pe aceeaşi listă, au doar câţiva oameni cu şanse reale de a obţine un loc: actualii consilieri locali Radu Perianu – care speră şi la un loc de viceprimar, în baza principiului parităţii din alianţa USL – locul 4 pe listă, şi Florin Gardin –locul 14. Pe poziţia a noua a fost plasat Andrei Moşneanu, preşedintele tineretului PNL. De remarcat că listele comune au fost alcătuite astfel: trei sau 4 membri PSD, apoi unul PNL. Cât despre PC, acesta are un singur reprezentant, Daniel Florea, tocmai pe locul 22!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.