INFORMAŢII PRIN TELEFON În doar câteva zile de când a fost pusă în funcţiune la IŞJ Argeş, linia telefonică Tel Verde (0800.816.248) a fost luată cu asalt de către părinţii care au vrut să afle cum se vor derula înscrierile în clasa pregătitoare. Destinată, în principal, informării cu privire la înscrierea în primele clase ale învăţământului primar, clasa pregătitoare şi clasa întâi, linia telefonică Tel Verde a funcţionat nonstop, din momentul în care numărul a fost făcut public. Chiar şi inspectorul şcolar general Gabriel Bratu a răspuns la o parte dintre apeluri, pentru a vedea care sunt nelămuririle, dar şi neînţelegerile părinţilor în legătură cu acest subiect.

„Din punct de vedere statistic, cele mai multe dintre întrebări au vizat înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I, dar părinţii au fost curioşi şi ce sancţiuni le vor fi aplicate celor ce nu respectă prevederile legale. Alţii au dorit să afle mai multe informaţii legate de evaluarea dezvoltării copiilor de către experţi, mai ales în ce constă această evaluare, şi care va fi modalitatea de distribuire a copiilor pe cadru didactic, la nivelul unităţii de învăţământ, fiindcă actuala procedură nu mai permite, ca altă dată, ca învăţătorii să îşi facă liste preferenţiale şi înscrieri cu un an înainte”, spune Gabriel Bratu.
Pentru a lămuri toate detaliile în legătură cu înscrierea în anul şcolar următor, Inspectoratul Şcolar Argeş a mai pus la punct şi alte modalităţi de comunicare cu toţi cei direct interesaţi de acest subiect. Astfel, săptămâna trecută, conducerea IŞJ a programat 3 şedinţe cu directorii de şcoli şi grădiniţe, învăţătorii şi educatoarele, pentru promovarea broşurii „Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I”. Aceasta este destinată atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor şi cuprinde informaţii importante privind metodologia înscrierii.
La nivelul Inspectoratului, a fost constituită şi o echipă care se va ocupa de recensământul copiilor care vor intra în sistemul şcolar la toamnă, în cele două clase, precum şi de înscrierea lor în clasele corespunzătoare. De asemenea, a fost elaborat şi un grafic al şedinţelor cu părinţii copiilor care vor fi cuprinşi, în anul 2012-2013, în învăţământul primar, iar, prin intermediul inspectorilor şcolari teritoriali, vor fi diseminate materialele informative concepute în sprijinul tuturor celor implicaţi. La toate aceste şedinţe, în vederea lămuririi cu exactitate a procedurilor de înscriere, va fi prezent şi inspectorul şcolar general Gabriel Bratu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI