Gardin a lansat programul „Vara nu dorm, schimb directori”

ŞCOALA ALTFEL… Odată cu venirea în fruntea IŞJ Argeş, noua echipă managerială a început să schimbe directorii de şcoli pe bandă rulantă, iar criteriile au fost diverse: de la epurări politice, la avansarea rudelor sau celebra „cotizaţie”, în numele partidului. Imediat după instalarea în funcţie, noua echipă de conducere a Inspectoratului Şcolar, una mixtă PNL – PSD, a purces la schimbarea multora dintre directorii de şcoli din întreg judeţul. Deşi era de aşteptat că aşa ceva se va petrece, la o privire mai atentă, amploarea – şi, mai ales, substratul acestor schimbări – nu anunţă nimic bun. Fiindcă, în războiul noului inspector şcolar general cu restul lumii, au căzut victime inclusiv colegi de partid, adică liberali, care visau că, odată ajunşi ai lor la putere, vor prinde şi ei un post de director.
Surprinzător este faptul că unii dintre cei mai devotaţi liberali, precum Dana Tufeanu, preşedinta femeilor din PNL Argeş, şi Lucian Costache, director adjunct la „Brătianu”, au fost daţi la o parte de Florin Gardin ca şi cum nu ar fi existat. Dana Tufeanu a rămas cu ochii în soare după schimbările de la Şcoala 19 din Găvana, nereuşind să ajungă nici măcar director adjunct, deşi ea s-ar fi vrut plin. Pe postul respectiv a fost confirmată, surprinzător, Elena Odă, fostă directoare a şcolii, care, odată împuternicită, a refuzat să accepte numirea Danei Tufeanu „măcar” pe locul de adjunct.
Deşi a fost şi este unul dintre liberalii de marcă, Lucian Costache, director adjunct la colegiul „Brătianu”, a fost schimbat şi el din funcţie pe neaşteptate, fiind înlocuit cu Ilie Dinulescu, fost inspector şcolar. În sprijinul ideii că noul „general” schimbă directorii după bunul său plac vine şi faptul că toţi liberalii pe care nici măcar Gabriel Bratu nu a reuşit să îi dea jos din funcţii, fiindcă oamenii aveau concursuri pe post, au fost schimbaţi acum de Gardin.

Gardin şi-a pus nepotul director la „Odobescu”

Dacă în marea împărţeală din învăţământul argeşean algoritmul politic nu pare a fi funcţionat cine ştie ce, cel al cumetriilor merge ca uns. Astfel, vechea directoare de la „Odobescu”, Daniela Bran, cu o experienţă de ani de zile, a fost schimbată cu nimeni altcineva decât nepotul de soră al domnului Gardin. Acesta este profesor de educaţie fizică şi nu are decât câteva ore în liceu, dar unchiul l-a făcut director plin.
O schimbare asemănătoare a fost făcută şi la Şcoala 2, unde directoare adjunctă a fost numită Liana Călinescu, sora preşedintelui PSD Piteşti, Cristian Gentea. Tot un apropiat al PSD a fost numit şi la Şcoala 16, profesorul de sport Ilie Vlad i-a luat locul Simonei Vişinescu, una dintre cele mai pregătite şi profesioniste cadre didactice din Argeş. Ca să fie sigur că ajută şi partidul, Florin Gardin l-a condiţionat pe Ilie Vlad să treacă de la PSD la PNL, dacă vrea să stea mai bine şi mai liniştit pe scaunul de abia obţinut. Un alt zvon care circulă intens prin învăţământul argeşean este acela că cei care doresc să rămână sau să ajungă directori de şcoli sau licee trebui să se înscrie în PNL, dar să plătească şi cotizaţia la partid pe patru ani în urmă, circa 30 de milioane de căciulă. La 200 de directori de şcoli câţi sunt în judeţ, totalul este unul imens, 600 de milioane lei noi! Cu siguranţă că nu toţi vor ajunge doar la PNL, însă, un lucru este cert: grosul îl iau liberali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.