
Meritul le aparţine în egală măsură celor doi patroni ai bistroului, care nu-şi propun, aşa cum ar crede lumea, să facă profit cu orice preţ dintr-o afacere, pe urma clienţilor, ci să-i înveţe şi pe piteşteni că se poate mânca şi altfel…« Avem, zicem noi, mâncare cu dichis, dar nesofisticată, deşi, aparent e complicată… Am vrut să creăm un loc unde să poţi mânca într-un fel exquisit, dar fără să fii constrâns de nişte reguli, rafinat, dar nu scorţos… Clienţii noştri fideli apreciază atmosfera pe care am creat-o în aceeaşi măsură ca şi mâncarea, pentru că am vrut să aducem un alt model pe partea de servicii. Noi avem un stil familiar, politicos şi foarte apropiat de clienţi. Printre cei mai mari prieteni ai noştri se numără mulţi elevi de la „Zinca”, nişte copii excepţionali, care şi-au făcut un obicei să îşi ia prânzul la noi. Ne-am trezit la uşă cu părinţii care ne-au mulţumit că le-am învăţat copii că pot mânca şi altfel! Ne spunem pe nume, i-am primit şi în bucătărie şi i-am învăţat, pe cei curioşi, să facă mâncarea ce le place. Iar ei ne-au adus cadouri de Crăciun! Cam asta înseamnă „Tartine et moi!” », ne-a spus Cristi Rușanu.
Totul este produs natural şi cu ingrediente de cea mai bună calitate
Şi cum să nu apreciezi „Tartine et moi”, cu aşa oameni şi mentalitate, în marea de servicii de „doi lei” de care ai parte cam la tot pasul? Nemaivorbind de mâncarea absolut senzaţională. Aceasta este, în mare parte, meritul celui de-al doilea patron al bistroului, Martin Modinger. Elvețian de origine, cofetar-patiser de meserie şi descendentul unei familii cu câteva generaţii de bucătari, Martin este un adevărat vrăjitor în bucătărie, unde reuşeşte să facă minuni. Dacă felurile principale sunt de lux, deserturile şi patiseria reprezintă ceva de vis. Tiramisu, Apfelchuechli, Parfait Glace Grand Marnier, Mousse au chocolat, torturile de casă, tartele cu ciocolată, lămâie sau fructe pot fi mâncate cu ochii. La fel şi figurinele de ciocolată pe care le creează de Paşte sau căsuţele de turtă dulce, pe care clienţii se bat de Crăciun, toate realizate manual, în bucătăria proprie!
Secretul lui Martin sunt atât reţetele moştenite din familie şi talentul său de cofetar, dar mai ales ingredientele de cea mai bună calitate: ciocolata belgiană folosită în prăjituri, untul nemţesc, praful de migdale şi nuci adevărate, condimentele mirositoare adunate din întreaga lume. Iar dacă aveţi impresia că a mânca atât de bine şi de sănătos v-ar costa o avere, vă înşelaţi! O supă la „Tartine et moi” costă doar 6 lei, iar felul principal nu sare de 15. În timp ce în orice cofetărie de duzină o prăjitură făcută doar din înlocuitori, cu margarină şi arome artificiale, costă peste 5 lei, o tartă adevărată sau o felie de tort făcut în casă, cu unt, ciocolată şi fructe reale, nu costă mai mult de 6 lei. La fel şi pâinea, câteva zeci de feluri, care poate fi cumpărată sau comandată special.