Pe 30 octombrie, fostul rector al Universităţii Piteşti a împlinit 65 de ani, dată de la care, oficial, Gheorghe Barbu este pensionar. Numai că domnia-sa nu vrea să plece acasă şi a depus o cerere către Senatul Universităţii pentru o prelungire de încă 5 ani. De ce insistă, însă, Gheorghe Barbu să mai rămână la Universitate, când ar putea să se bucure în linişte de pensie? Păi în niciun caz pentru catedra de profesor, ci mai degrabă pentru cele 4 proiecte POS-DRU, în valoare de 14 miliarde de lei vechi, realizate pe fonduri europene la care el este coordonator. 80% din valoarea totală a unui astfel de proiect o reprezintă salariile celor implicaţi, grosul, însă, revenindu-i coordonatorului – în cazul nostru, fostului rector Barbu. Pentru a vă face o idee şi mai clară despre dorinţa lui Gheorghe Barbu de a mai rămâne încă 5 ani, după ce a împlinit vârsta de pensionare, vă anunţăm că, în luna ianuarie şi februarie 2012, fostul rector a încasat, în calitate de coordonator al celor 4 proiecte europene, un salariu de 700 de milioane în prima lună şi 500 – în cea de-a doua.

O veste proastă pentru Barbu

Un baston şi o pălărie pentru fostul rector Gheorghe Barbu…Asta i-au pregătit cei din Senatul Universităţii Piteşti pentru finalul acestei săptămâni, când va avea loc întrunirea consiliului de conducere. Cele două obiecte urmează să-i fie înmânate lui Barbu într-o atmosferă oficială, deşi nu acesta era cadoul pe care spera să îl primească fostul rector, la vârsta pensionării.
De fapt, se aşteaptă la o veste minunată pe care să i-o dea Senatul, aceea că va mai putea rămâne în cadrul Universităţii încă 5 ani de acum în acolo. Şi asta pentru a-şi poate duce la bun sfârşit proiectele europene demarate de pe vremea când se afla la cârma instituţiei de învăţământ superior.

Barbu a invocat un articol de lege

Dar e păcat să nu detaliem acest subiect plin de fineţuri din punct de vedere intelectual, ca să zicem aşa. Ei bine, într-un astfel de caz, conform legii, începând cu ziua în care ar fi împlinit vârsta de 65 de ani, cel implicat ar fi avut dreptul de pensionare. Domnul Gheorghe Barbu s-a documentat bine înainte de a împlini onorabila vârstă şi a găsit o chichiţă prin care să poată cere Senatului Universităţii să-i mai amâne data pensionării cu încă 5 ani. A invocat practic un articol de lege care face referire la conducătorii de doctorate, dar şi la profesorii universitari titulari care sunt indispensabili instituţiei de învăţământ şi cărora li se poate amâna decizia pensionării.
Însă, din păcate pentru Gheorghe Barbu, Senatul Universităţii Piteşti a stabilit că fostul rector nu se încadrează în niciuna dintre cele două categorii aşa că, deşi nu i s-a spus verde în faţă că a venit momentul să părăsească scena, decizia ce se va pronunţa vinerea viitoare nu-i va fi favorabilă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI