PUŞCA ŞI CUREAUA LATĂ…PENSIONARE RATATĂ Pe fostul prefect Gheorghe Davidescu vârsta de pensionare l-a prins în funcţia de inginer silvic la Ocolul din Şuici şi, conform contractului colectiv de muncă, odată cu ieşirea la pensie, Gogu urma să primească şi 10 salarii compensatorii. Acest drept nu i-a mai fost însă acordat pe motiv că, la data pensionării, avea contractul de muncă desfăcut deoarece a lipsit nemotivat de la serviciu. Gogu Davidescu este foarte supărat că Direcţia Silvică Argeş refuză să-i aloce salariile compensatorii care i se cuveneau odată cu ieşirea la pensie, aşa cum este stipulat în contractul colectiv de muncă. După spusele sale, ar avea tot dreptul să încaseze respectivii bani, motiv pentru care vrea să dea în judecată DSA. De partea cealaltă, directorul general Armand Chiriloiu susţine că Gogu nu are cum să-şi mai primească aceşti bani, deoarece momentul pensionării sale a coincis cu cel al desfacerii disciplinare a contractului de muncă.

Pe perioada concediului medical, fostul prefect a mers la „tratament” la Marele Zid Chinezesc

Practic, după ce a fost schimbat de PDL din funcţia de prefect cu fostul şef de la ITM, Ciprian Berevoianu, pe 18 aprilie 2012, Gogu Davidescu s-a întors la Direcţia Silvică Argeş, locul de muncă de unde venise în fruntea Prefecturii. Aici a primit un post de inginer la Ocolul Silvic Şuici, unde nu s-a prezentat niciodată, intrând în concediu medical.
Conform declaraţiei şefului de la Direcţia Silvică, Davidescu a prezentat acte medicale justificative până în luna noiembrie a anului trecut, după care, însă, nu a mai adus niciun document care să-i motiveze absenţa de la serviciu până în februarie 2013, dată la care a împlinit vârsta de pensionare. „Conform regulamentului, la trei absenţe nemotivate se desface contractul de muncă, automat. Aşa am procedat şi cu domnul Davidescu, contractul său de muncă fiind desfăcut pe linie disciplinară”, a motivat directorul Chiriloiu.
Decizia a fost luată după ce cazul lui Davidescu a fost dezbătut şi în Comisia de Disciplină numai că, în acelaşi timp, acesta şi-a băgat actele de pensionare fără ca cineva din cadrul Direcţiei să ştie, după cum afirmă Armand Chiriloiu. „Mai era de făcut doar o simplă formalitate de desfacere a contractului de muncă, însă în acel moment ne-a sosit de la Casa de Pensii cererea de pensionare a lui Gheorghe Davidescu. Am fost nevoit atunci să-i încheiem contractul de muncă, ţinând cont de solicitarea ieşirii la pensie. Dar asta nu înseamnă că îşi poate primi salariile compensatorii. Odată ce a fost băgat în Comisia de Disciplină, nu mai are dreptul la ele”, a conchis Armand Chiriloiu.
Deşi nu poate fi încadrat ca probă în procesul dintre Gogu Davidescu şi Direcţia Silvică, acest scandal poate lovi, totuşi, în altă parte: în direcţia medicului care i-a acordat lui Davidescu concediu medical vreme de şase luni. Şi asta deoarece toată lumea ştie că în perioada cât era bolnav, deci în incapacitate de muncă, Gogu a ţinut prima pagină a ziarelor cu vizita sa făcută la Marele Zid Chinezesc. Asta doar în cazul în care recuperarea medicală a lui Gogu trebuia musai făcută în China.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI