Fostul director al Spitalului din Costeşti, urmărit penal pentru moartea unui bebeluş

SCANDAL FĂRĂ FRONTIERE După ce şi-a dat demisia în 2009 de la Spitalul din Costeşti, unde teroriza pacienţii şi personalul medical, chirurgul Dan Popescu, fost primar al oraşului, a făcut-o lată şi la Spitalul din Novaci, unde lucrează din octombrie 2010: este urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu şi uciderea din culpă a unui bebeluş. La 1 decembrie 2009, personalul medical şi pacienţii din Costeşti răsuflau uşuraţi: chirurgul Dan Radu Popescu, cel care îi terorizase ani în şir prin comportamentul său coleric şi abuziv, îşi dădea demisia de la Spitalul „Carol I”. Munca la spital devenise un calvar: cadrele medicale şi asistenţii nu mai puteau lucra cu el şi nici invers. Ei bine, după tot acest şir interminabil de probleme, doctorul Popescu a „recidivat”, de această dată la Spitalul din Novaci, Gorj, acolo unde se mutase din octombrie 2010. Acesta este urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, împreună cu doctorul Damian Diţescu. Cei doi sunt acuzaţi de moartea unui bebeluş, în octombrie 2011. Bebeluşul a decedat sufocat în pântecele mamei. Pacienta, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Târgu-Jiu, a ajuns la Spitalul Orăşenesc Novaci pe 4 octombrie 2011, în jurul orei 23.30, acuzând dureri. Deşi trebuia să nască normal, medicii au decis de urgenţă să îi facă cezariană, fiindcă o naştere normală ar fi creat probleme atât pentru nou-născut, cât şi pentru mamă. Din păcate, bebeluşul a fost scos mort din pântecele tinerei. Dan Radu Popescu era de gardă atunci.

Dan Popescu s-a luat la ceartă cu presa din Gorj

Şi, ca să dovedească faptul că nu şi-a pierdut năravurile şi temperamentul coleric, atunci când a ieşit de la Parchetul Gorj, chirurgul argeşean Radu Popescu de la Spitalul din Novaci a fost foarte nervos la vederea jurnaliştilor, cărora le-a adresat cuvinte jignitoare. „Am fost chemaţi ca să ne spună „La mulţi ani!”. Ce să vă spun? Lăsaţi-ne în pace! Lăsaţi-ne în pace, că sunteţi plictisitori deja. Sunteţi plictisitori, nu e nimeni vinovat. Hai, nu mai sâcâiţi oamenii! Dumneavoastră aţi auzit că oamenii mai şi mor pe lumea asta? Dacă dă o maşină peste dumneata acum, mori- Pa! Pa!”, a fost reacţia medicului Popescu, la ieşirea din Parchet. Nici măcar jignirile la adresa ziariştilor nu au durut atât de mult precum nepăsarea acestui doctor în faţa dramei părinţilor care nu au apucat să-şi vadă copilul zâmbind.
Durerea mamei a fost însă adâncită de comportamentul medicilor. Tot spectacolul s-a dat în faţa acestora, iar medicii s-au făcut că nu o cunosc. „La Colegiul Medicilor ne-au spus că nu e dosarul complet, domnul Diţescu şi domnul Popescu nu au dat declaraţii, nu ştim care este motivul, dar e clar că se tergiversează soluţionarea cauzei. Eu nu vreau să intre în puşcărie, dar să nu mai profeseze, să nu mai omoare copii, aşa cum i-a omorât şi pe ai noştri”, a declarat Violeta Cândea, mama copilului mort la Spitalul Novaci.

Chirurgul s-a angajat la Novaci după ce a găsit spitalul pe Internet

Interesant este şi modul în care medicul chirurg Dan Radu Popescu a ajuns să lucreze la Novaci. Acesta a descoperit pe Internet Spitalul Novaci, s-a interesat despre acesta, a venit să-l viziteze şi a rămas acolo definitiv, se pare. Întâmplarea face că la acest spital chiar era nevoie de un chirurg, echipa existentă fiind incompletă, până la venirea doctorului Popescu.
Revenind la perioada petrecută la Costeşti, din 2002 şi până în 2008, perioadă în care s-a aflat la conducerea spitalului, medicul Dan Radu Popescu a instaurat dictatura. Ţipa, înjura, pleca din ture atunci când avea chef, scotea pacienţii afară din saloane.
În perioada în care a fost director, acesta a aplicat un număr de 72 de sancţiuni salariaţilor, majoritatea lăsându-se cu tăieri din salariu cu 10%. Motivele erau aberante, de genul că o infirmieră a vorbit mai tare decât îi permitea lui simţul auditiv. Dar cel mai rău se înfuria când avea concurenţă pe specialitate. Nu mai puţin de 30 de salariaţi de la Spitalul Costeşti au depus, la vremea respectivă, sesizări îndreptate împotriva lui. Toate semnalau comportamentul agresiv şi vulgar adoptat de acesta, menţionându-se totodată, că nu se putea lucra în preajma lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.