Fostul director al BRD Piteşti, George Caval, noul preşedinte al CCI Argeş

Începând din data de 30 iulie, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş are un nou preşedinte: fostul director al BRD Piteşti, George Caval.

Predecesorul său, omul de afaceri Vernel Crăciunescu, a preferat să se retragă, prezentând Consiliului Director demisia sa. George Caval a fost directorul Grupului BRD Piteşti vreme de 10 de ani, coordonând peste 70 de agenţii din judeţele Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa şi avea peste 20 de ani vechime în bancă. El a renunţat la conducerea sucursalei în urmă cu mai bine de un an, motivându-şi plecarea prin raţiuni de ordin personal, în special din motive de sănătate. 

Domnule preşedinte, cum de v-aţi decis să acceptaţi accest post?
Trebuie să vă spun că şi pentru mine este o surpriză! Membrii colegiului de conducere mi-au făcut o propunere de a colabora, ţinând cont de experienţa mea din domeniul comercial şi de apropierea pe care am avut-o tot timpul de mediul şi de oamenii de afaceri argeşeni. A fost o propunere care m-a mirat şi m-a onorat în acealaşi timp, pentru că este o activitate pe care o consider o provocare pentru mine. Dar consider că, împreună cu oamenii de afaceri din judeţ, voi face o treabă foarte bună! 

De ce o provocare?
Este un domeniu de activitate în care nu am fost până acum; eu am un trecut în alte două domenii  importante, mai ales cel bancar. Când faci pentru prima dată un lucru, e o provocare!

Care sunt atribuţiile dumneavoastră ca preşedinte al CCI Argeş?
Sunt scrise în regulamentul de funcţionare al Camerei şi în statut şi sunt în complementaritate cu cele ale directorului general al Camerei, care este angajat. În mare parte, trebuie să spun că acestea fac parte din viaţa comercială pe care am a avut-o împreună cu oamenii de afaceri din judeţul Argeş. Concret, în primul rând, trebuie să redăm încrederea oamenilor de afaceri din judeţ în Camera de Comerţ şi Industrie. În al doilea rând, trebuie să susţinem interesele lor faţă de autorităţile locale, faţă de ministere şi celelalte instituţii ale statului… O sarcină principală este atragerea de investitori în judeţul Argeş, atât români, cât şi străini. Participarea Camerei de Comerţ împreună cu oamenii de afaceri la întâlniri organizate fie de Cameră, fie de instituţiile statului, va fi pentru mine o prioritate. Camera are ca obiect de activitate, bineînţeles, şi organizarea de cursuri de calificare şi alte activităţi, cărora le vom da o importanţă sporită. Şi, nu în ultimul rând, vreau să spun că îmi doresc foarte mult ca imaginea Camerei de Comerţ Argeş să fie vizibilă în rândul Camerelor de Comerţ din ţară şi să ajungă să fie printre cele fruntaşe.

Pe ce durată se întinde mandatul dumneavoastră?
Deocamdată, este unul interimar. Sunt numit preşedinte interimar până la prima adunare generală, care va avea loc în curând. După aceea, mandatul va fi de patru ani!

Veniţi după două nume mari din mediul de afaceri argeşean – John Brănescu şi Gheorghe Badea – şi dintr-un mediu diferit – cel bancar. Ce aduceţi nou, ca viziune, în activitatea Camerei?
De idei noi, în orice activitate se poate discuta! În primul rând, pot să aloc mai mult timp activităţii şi, sigur, nu pot să nu spun că mă bazez pe experienţa, din punct de vedere comercial, strict comercial, a lucrului cu oamenii de afaceri, căpătată în domeniul bancar. Şi, bineînţeles, şi pe multitudinea de relaţii şi de legături pe care o am în piaţa locală, cu oamenii de afaceri. Vreau să fie limpede şi clar: este o activitate pe care o consider necesară. Camerele de Comerţ vin, atât în România, cât şi în întreaga lume, în sprijinul oamenilor de afaceri şi le reprezintă interesele. Şi trebuie să îi fac să se prezinte bine într-o întâlnire pe care o au cu un eventual investitor sau între partenerii de afaceri, într-una dintre sălile de conferinţă pe care le punem la dispoziţie, aici, în sediul CCI Argeş.

Acum, conducerea CCI Argeş e asigurată de doi oameni care provin din mediul bancar. Cum va influenţa experienţa fiecăruia dintre dumneavostră orientarea Camerei?
Este adevărat! M-am bucurat să îl găsesc aici, ca director genereal al Camerei, pe domnul Simion Zanfir, cu care am şi lucrat, o perioadă, împreună. Este un om extrem de serios şi de riguros şi sunt convins că împreună vom face o echipă bună. Va fi o mână de ajutor substanţială pentru oamenii de afaceri pe domeniul finanţărilor pentru că, am omis să spun, sunt foarte multe; accesarea fondurilor europene reprezintă o prioritate în programul meu ca preşedinte.

Vă aşteptaţi, când v-aţi retras din mediul bancar, să reveniţi atât de repede în activitate şi în prim-planul mediului de afaceri argeşean?
Nu, chiar nu! Am vrut să îmi acord ceva timp mie şi să mă ocup de mine şi starea mea de sănătate, dar lucrurile s-au pricipitat şi, când am primit această propunere, nu am putut să o refuz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.