România actuală, în viziunea fratelui preotului Constantin Onu de la Biserica Mavrodolu din Piteşti

Dacă părintele Onu, de la Biserica „Mavrodolu” este binecunoscut în Piteşti şi nu numai, fratele său, Nicolae Onu, un talentat sculptor stabilit la Băiculeşti, colecţionar de obiecte rare şi mare patriot, nu a ajuns încă la gradul de notorietate al fratelui său.

 

Însă vine tare din urmă, folosind – ce altceva? – contul său de Facebook, unde postează atât imagini cu obiectele sale de colecţie cât şi pe cele realizate de el însuşi. Nu de puţine ori însă a realizat din fotografii diverse antologii. Una dintre ele, poate cea mai „tare”, este cea a evoluţiei României după 1989. Cum pozele vorbesc de la sine, nu e cazul să mai povestim altceva.

Cât despre restul pasiunilor lui Nicolae Onu, este de amintit faptul că omul deţine una dintre cele mai impresionante colecţii particulare din Argeş. În capul listei se află o cheie folosită la strângerea şuruburilor de pe Titanic, cumpărată de la un prieten care o avea moştenire de un străbunic ce a lucrat la construirea faimosului transatlantic pe şantierul din Belfast, colţii unui elefant pitic care a trăit în zona Argeşului acum câteva mii de ani, un drapel de la Revoluţie dar şi una dintre pietrele cu care s-au spart geamurile Prefecturii la Revoluţie.

Cheia cu care s-a strâns unul dintre miile de şuruburi ale celui mai mare vas construit vreodată a fost botezată de fericitul proprietar „cheia succesului”, lângă ea fiind scrise cuvintele: învăţătură, muncă, cinste şi perseverenţă.

Nicolae Onu îşi păstrează vie pasiunea de iscoditor al istoriei şi al secretelor naturii. Umblă zeci de kilometri prin pădurile din Argeş şi studiază plantele medicinale şi caută obiecte aparte, astfel că a adunat în curte pietre care poartă în ele fosile, urme ale unor vietăţi ce au trăit acum mii de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here