Florin Tecău, încântat de felul cum s-a prezentat Argeşul la Expo Milano

0
206

Prezenţa Argeşului la Expo Milano 2015 a fost, din comentariile celor care au văzut pe viu prestaţia reprezentanţilor judeţului nostru, una foarte apreciată.

Timp de o săptămână, de la 8 până la 15 Iunie, la pavilionul țării noastre, vizitatorii expoziției universale de la Milano au fost încântați să vadă jocul călușarilor, să asculte muzica și să descopere câteva dintre obiceiurile din zona Argeșului.

Judeţul nostru a fost reprezentat la această expoziție prin intermediul tradițiilor şi a culturii populare, ai căror mesageri au fost artiștii Casei de Cultură „Adriana Trandafir” a Comunei Bascov, instrumentişti ai Tarafului Doina Bascovului şi căluşarii din doina Bascovului, interpretul Grațian Bădescu – rapsod popular, interpret la solzi de pește și frunză, și Nicoleta Vorovenci – țesătoare la război.

Revenit în ţară după experienţa de la Milano, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a comentat pe pagina sa: „S-a încheiat o primă parte a participării judeţului Argeş la Expoziţia Universală Expo Milano 2015 şi pot spune că, încă o dată,argeşenii au fost la înălţime.Am fost alături în ultimele zile de cei care ne-au reprezentat şi prin talentul lor au vorbit celor prezenţi despre frumuseţea spirituală a oamenilor de aici, despre folclorul nostru, despre autenticitate, talent şi perenitatea tradiţiilor. Căluşarii au fascinat prin jocul lor şi prin costumele populare purtate, taraful Doina Bascovului a încântat prin talentul muzical ducând cântecul popular argeşean la nivel de excelenţă.

Am cucerit publicul vizitator prin tot ce a însemnat Argeş:prin portul popular, prin artizanat , prin joc şi cântec. Mulţumesc tuturor celor din echipă care prin efort, dăruire şi implicare au făcut ca evenimentul de la Milano să fie un demers frumos şi de succes în promovarea noastră peste hotare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here