Potrivit directorului Trezoreriei, Ştefan Nonu, Ministerul Finanţelor Publice ar putea lansa în prima jumătate a anului o emisiune de titluri de stat pentru populaţie, cu o maturitate între 1 şi 3 ani, iar denominarea va fi mai mică decât pe interbancar, de 1.000 de lei titlul.

 

„Este o emisiune de redebut al noastru pe segmentul acesta, de retail. Nu am mai emis pentru populaţie din 2005, când emiteam în formă materializată. Deci, este un instrument cu totul nou şi am vrea să fie un succes. Randamentele la care emitem noi, statul, sunt destul de mici. Foarte importantă va fi strategia de marketing. Vom merge pe multe fronturi. Va fi probabil un program de prezentări prin oraşele mari din ţară, vor fi nişte prezentări la Ministerul Finanţelor, la Bursă, trebuie foarte bine marketat. Şi am ales unul dintre criteriile cele mai importante în procesul de selecţie a băncilor din sindicat: distribuţia, puterea de vânzări.

Ne interesează foarte mult distribuţia acestei emisiuni. Ca şi maturitate va fi probabil în orizontul 1 – 3 ani, doi ani e foarte probabil. Probabil vom încerca la 1.000 lei titlul şi volumul vom vedea, în funcţie de cerere. Nu va fi un volum mare, precum cel emis de Primăria Capitalei”, a declarat directorul Trezoreriei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI