Sâmbătă, 7 septembrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” vom difuza filmul „Capernaum”, o coproducție Liban-SUA. Regia este semnată de Nadine Labaki, în rolurile principale fiind Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, Kawsar Al Haddad și Fadi Yousef.

Filmat în haoticele cartiere din Liban, „Capernaun” prezintă povestea inspirațională a unui băiețel libanez care se luptă să supraviețuiască unei sorți copleșitoare.

Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experiență actoricească, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Zain își va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

Zain Al Rafeea, star-ul de 12 ani din Capharnaüm, a lucrat drept curier în Beirut până în 2017, când a învățat să-și scrie numele…

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Biletele pot fi achizionate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.

Duminică, 8 septembrie 2019, nu vom difuza niciun film, întrucât seara organizăm un concert simfonic în aer liber.

Comments

comments