Siguranța digitală a copiilor, pe agenda guvernului din Emiratele Arabe Unite

Siguranța digitală a copiilor, pe agenda guvernului din Emiratele Arabe Unite. Guvernul Emiratelor Arabe Unite a înființat, pe lângă Ministerul Viitorului, și un minister care are ca obiect bunăstarea cetățenilor. În cadrul acestuia, s-a derulat recent un program național pentru fericire și prosperitate, care a vizat printre altele și promovarea siguranței digitale a copiilor.

În cadrul programului, au fost organizate tabere, care au avut scopul de a îmbunătăți siguranța digitală în societatea Emiratelor Unite și care face parte din strategia națională de sănătate 2030, care a fost aprobată de Consiliul Miniștrilor sub conducerea Înaltului Șeic Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Unite și conducătorului Dubaiului.

Astfel, inițiativa pentru siguranța digitală a copiilor își propune să sprijine părinții în protejarea vieții digitale a copiilor lor, prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile digitale-cheie și dotarea acestora cu instrumente și sfaturi practice care să le permită să navigheze în siguranță într-o lume digitală prietenoasă cu copilul, potrivit site-ului oficial al Guvernului.

Totodată, inițiativa se bazează pe patru componente principale, și anume: tabere interactive pentru copii, platformă digitală completă în jurul siguranței digitale, ateliere de formare a părinților și linia telefonică digitală pentru siguranță.

Taberele interactive au fost organizate în cooperare cu mai multe entități guvernamentale, inclusiv Ministerul de Interne (MAI) și Ministerul Educației (ME), acestea reprezentând un efort semnificativ în în cadrul Inițiativei pentru siguranța digitală a copilului.

De asemenea, își propune să introducă studenții în legile din Emiratele Arabe Unite, care furnizează o rețea legală de siguranță atunci când este nevoie, creează o amprentă digitală pozitivă și încurajează comunitățile digitale cu scop.

Principalele subiecte care au fost discutate de profesorii și copiii participanți în cadrul acestui proiect sunt: bullying online, amprentă digitală, etică digitală, gestionarea timpului online, expunerea la conținut inadecvat, social media, confidențialitate digitală și explicarea legilor privind protecția digitală a siguranței din Emiratele Unite.

SURSA: editiadedimineata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.