MADE IN PITEŞTI Iulian Cristache, noul senator al PP-DD de pe Colegiul Ştefăneşti -Mioveni, este mai faimos în Marea Britanie decât în Argeş şi asta datorită fiicei sale, Ana Cristache, una dintre cele mai apreciate creatoare de rochii de mireasă din Regatul Unit. Toate rochiile create de aceasta însă sunt confecţionate în atelierul de modă de la Piteşti, condus chiar de domnul senator.

În scurta prezentare pe care şi-a făcut-o în calitate de senator, Iulian Cristache s-a declarat un om de afaceri prosper, printre firmele sale amintind şi una de croitorie. În realitate, aceasta este una de cel mai înalt nivel, mai puţin cunoscută însă în Piteşti pentru că lucrează aproape exclusiv pentru Anglia, având ca produs finit rochiile de mireasă pe care fiica sa le creează pentru domnişoarele din înalta aristocraţie londoneză, show-bizz şi sport.  
Căsătorită cu un englez şi mamă a doi copii, Ana Cristache face carieră în design la Londra. În 2007, fiica proaspătului senator PP-DD a fost inclusă în „Top 100 de femei de succes”, realizat de revista CAPITAL şi tot în acelaşi an a fost una dintre cele cinci nominalizaţi la cea mai importantă competiţie din domeniul designului vestimentar pentru rochii de mireasă din Anglia, Wrapit Wedding Industry Awards 2007.
Chiar dacă, la noi, mai nimeni nu ştie de casa de modă a fiicei senatorului Cristache, la Londra, englezoaicele sunt extrem de fericite dacă în ziua nunţii pot purta una dintre creaţiile vestimentare făcute la Piteşti. Pentru că absolut toate modelele concepute de fiica senatorului Cristache sunt transformate în realitate în atelierul condus de mama sa şi manageriat de tată.
În pretenţioasa lume a modei londoneze, Ana Cristache are cliente celebre. În 2009, creatoarea piteşteană a îmbrăcat-o pe Carly Zucker pentru căsătoria cu vedeta Naţionalei de fotbal a Angliei, Joe Cole, mijlocaşul lui Chelsea. Odată cu rochia lui Carly, Ana a mai creat-o şi pe cea a soacrei mici şi pe cele ale domnişoarelor de onoare, toate fiind confecţionate la Piteşti. La nunta urmărită de milioane de fani, fiica senatorului Cristache a participat ca invitat special, drept mulţumire din partea miresei.
Rochiile relizate la Piteşti sunt purtate însă la nunţi de pe întreg Mapamondul, în SUA, Australia, Noua Zeelandă, India, toată Europa, Japonia, Bahamas sau Jamaica.  

Ca să-şi ţină fata în Anglia, senatorul Cristache vindea piese auto

Pe când era elevă la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, Ana a plecat să înveţe la liceul privat „Ardingly College” din West Sussex, iar apoi  a studiat Business Management la King’s College, London.
„La 16 ani, am plecat pentru 3 luni în Anglia, la o şcoală privată, cu ajutorul unor cunoştinţe  de acolo, care mi-au găsit acel loc, după care am revenit acasă şi mi-am continuat şcoala. În 1996, directorul liceului unde studiasem în Anglia m-a anunţat că vor fi oferite câteva locuri pentru elevi din Europa de Est, la un preţ redus. Am acceptat şi am plecat din nou în Anglia, la internat. Pentru a-mi plăti şcoala, care era extrem de scumpă pentru buzunarele lor, părinţii mei au deschis un magazin de piese auto în Piteşti şi aşa m-au putut ţine  în Anglia. Munceau de la 7 dimineaţa până la 12 noaptea pentru mine. Au depus un efort extraordinar”, spune Ana Cristache despre părinţii săi.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI