Fii Lider! Comunică! Un proiect pentru dezvoltare personală adresat tinerilor între 14 şi 35 de ani

0
418

În perioada 16 octombrie –・29 octombrie 2016, Asociaţia Tinerilor Ecologisti din Argeș derulează proiectul de tineret „Fii Lider! Comunică!” proiect cu finanțare nerambursabilă de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeş, din bugetul P2- Programul de susținere a acțiunilor de tineret 2016.

Proiectul pornește de la ideea că succesul unui lider este determinat, în proporție de 85%, de abilitatea de a comunica eficient cu ceilalți. Cele mai importante cauze pe care organizația noastră le-a identificat sunt:
– importanța redusă acordată capacității de a mulțumi pentru efortul depus în rândul tinerilor
– lipsa unor programe de eduație nonformală în comunicare adresate tinerilor.
– lipsa din curricula școlară a unor cursuri de comunicare și leadership
– neîncrederea pe care o manifestă tinerii în ceea ce privește importanța modului de comunicare cu ceilalți.

Dacă problema/nevoia identificată ar rămâne în acest stadiu, efectele ar fi unele nu tocmai plăcute pentru dezvoltarea ulterioară a societății noastre.

Astfel, proiectul „Fii Lider! Comunică!” își propune să dezvolte capacitatea de comunicare și implicare în societate a 50 de tineri din judeţul Argeş cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, prin parcurgerea a două cursuri de comunicare, respectiv leadership, în perioada 22-23 octombrie 2016.

Prin proiect sunt asigurate cheltuielile pentru organizarea cursului, suportul de curs, diploma de participare şi o masă de prânz pe perioada celor două zile de desfăşurare.
Tinerii se vor înscrie la proiect prin o scrisoare de intenție ce va fi transmisă pe adresa de e-mail a organizației: atea.arges@gmail.com.

Pentru ocuparea celor 50 de locuri se va ține cont de motivația participării la activitățile proiectului, dorința de dezvoltare a capacității  de comunicare precum și deschiderea față de activitatea de voluntariat. În selecția tinerilor se va respecta principiul egalității de șanse și nu vor exista discriminări de nicio natură (etnie, sex, religie, orientare sexuală).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here