Sorin Popescu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PMP Argeş şi candidat pe lista de deputaţi din partea OTPMP la alegerile parlamentare a fost prezent în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută a PMP Argeş. Acesta a vorbit despre evenimentul organizat la Palatul Parlamentului, unde Organizația de Tineret a PMP și-a prezentat propunerile de candidați la alegerile parlamentare, pe listă regăsindu-se 62 de tineri din aproape toate filialele partidului, având diverse profesii – sociolog, economist, inginer, fotograf, jurist, teolog, consultant fonduri europene, farmacist, asistent anestezist, topograf, art designer, dar și studenți și antreprenori. Printre cei 62 de tineri din întreaga ţară, se numără şi Sorin Popescu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PMP Argeş.

„Cu acest prilej, preşedinţii executivi ai partidului, Eugen Tomac și Valeriu Steriu, au preluat și depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă prin care tinerii din PMP propun reducerea TVA la 9% pentru “serviciile de wellness — serviciile de fitness, recuperare și sport—, având în vedere “statisticile alarmante” privind obezitatea.
Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară a inițiat o propunere legislativă privind reducerea TVA la 9% pentru serviciile de fitness, recuperare și sport ca urmare a unor statistici alarmante atât în privinţa obezităţii, cât şi a numărului de săli de fitness pe cap de locuitor în România. Au fost strânse 10.000 de semnături pentru această lege.
Reducerea poverilor fiscale pentru furnizorii de servicii sportive şi de fitness încurajează redirecționarea diferenței în alte acțiuni: reducerea costului abonamentelor la sală, investiții noi în infrastructura de specialitate, îmbunătățirea calității serviciilor și nu numai. Astfel, dacă acum o cincime din preț este reprezentată de cota care revine statului, reducerea TVA-ului la 9% (o reducere de 55% a cotei practic) poate reprezenta un stimul pentru ca noi categorii de cetăţeni să ducă un stil de viată mai activ şi mai sănătos, la nivelul întregii țări nu numai în marile centre urbane, cum este situația în prezent.”, a declarat Sorin Popescu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PMP Argeş.

Comments

comments