Alexandru Cumpănaşu a lansat public în numele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României solicitarea ca fiecare candidat la parlamentare să-şi prezinte decalogul profesional, răspunzând la 10 întrebări cheie.

1. Candidatul/parlamentarul să prezinte public un plan managerial propriu în care pornind de la programul de guvernare al partidului său să prezinte cel puțin 10 obiective și măsuri concrete pentru circumscripția în care candidează.

2. Să prezinte public un portofoliu de minimum 10 activități desfășurate în parteneriat sau în beneficiul comunității din circumscripția unde va candida.

3. Să nu fi suferit condamnări care să îi interzică dreptul de a alege și de a fi ales.

4. Să prezinte public un set de valori și principii pe care și le asumă pe perioada mandatului.

5. Să aibă o experiență în muncă de minimum 5 ani, cu prezentarea unor rezultate în activitățile desfășurate.

6. Să prezinte public minimum 10 recomandări ale unor lideri respectați ai comunității unde vor candida.

7. Să prezinte public un plan de minimum 10 măsuri privind consultarea cetățenilor din circumscripție pe perioada mandatului.

8. Partidele politice să facă o evaluare publică, cu interviuri, a fiecărui candidat pentru a testa maturitatea, integritatea și profesionalismul.

9. Să fi absolvit cel puțin un curs de leadership sau să prezinte 10 măsuri din care să rezulte aptitudinile de a comunica și a conduce o comunitate.

10. Candidatul/parlamentarul să facă dovada specializării într-un domeniu de activitate, precum și înțelegerea legislației aferente domeniului ales.

Comments

comments